Onnen eväitä
Lossimatkan kohokohta  - nakit termarissa

Lossimatkan kohokohta - nakit termarissa

Isä järjesti yllätyksen tyttärelleen tarjoamalla kaksikolle erittäinkin tutuksi tulleet matkaeväät vuosien takaa.

K-Market-logo-680x50

Isä Tapio ja tytär Sofia kävivät viikottain yhdessä Nauvossa hevostalleilla hoitamassa hevosta, joka heillä oli yhteisomistuksessa Sofian ratsastusopettajan kanssa. Pitkän päivän jälkeen kaksikko kiirehti päivän viimeiseen lossiin, jossa he nauttivat joka kerta samat eväät.

Keskiviikkoretket Nauvoon

Noin 3 vuoden ajan isä ja tytär matkasivat joka keskiviikko Nauvoon hevostalleille. Nauvo ei suinkaan ollut heitä lähellä - paikalle matkattiin aina autolla ja lautalla.

"Aina keskiviikkoisin iskä tuli hakemaan minut koulusta", Sofia kertoo. Tallilla tunnit aina vierivät, kun Sofia ratsasti hevosella ja isä siivosi karsinaa. Illan aikataulut olivat tiukat ja kaksikon oli oltava tarkka lossin aikatauluista, jotta he pääsivät ajoissa kotiin. Useimmiten tulikin kiire päivän viimeiseen lossiin.

Nakkia sipuli-pippuriliemessä suoraan termarista

Eväät kaivettiin heti esiin, kun auto oli ajettu lossiin ja auto sammutettu. Matkaeväät olivat joka keskiviikko samat: kuorelliset nakit, jotka isä oli keittänyt sipuli-pippuri –vedessä. Keittämisen päätteeksi nakit kaadettiin liemineen termariin. Nakkien kyytipoikana nautittiin "luonnollisesti" glögiä ja fasupaloja, unohtamatta sinappia ja ketsuppia.

"Paras hetki oli, kun olimme olleet monta tuntia ratsastamassa, oli kylmää ja kamalaa. Sitten päästiin lossille ja otettiin eväät, keitetyt nakit termoksessa ja glögit. Lossissa uskalsi jo kaataa, niin ettei ollut kuumat vedet sylissä. "Ai että", Sofia muistelee. "Sofialla glögit kyllä aina läikkyi", isä vitsailee. "Etupenkiltä vaadittiin usein tarjoilua", Sofia vinkkaa iskällensä. Yhtä mieltä kaksikko on siitä, ettei eväitä ole kertaakaan nautittu pöydän ääressä.

Yhteinen muisto 10 vuoden takaa

Nauvon ratsastusreissuista kehkeytyi ihana muisto isälle ja tyttärelle, vaikka isän sanoin reissussa ei ollut mitään järkeä pitkän lossimatkan takia. Varsinkin talvella, kun oli pimeää, märkää ja kylmää, tuntui pitkä matka harrastukseen älyttömältä.

Tapio halusi yllättää tyttärensä ruokamuistolla ja muistella vanhoja. Hevoset ovat jo taaksejäänyttä elämää, mutta matkaeväiden saattelemana kaksikko pääsi vanhoihin tunnelmiin. Sofia oli hyvin yllättynyt siitä, kuinka isä voi vielä muistaa Nauvon reissuja. "Se oli niin spesiaali juttu", isä herkistyy.

Onnen eväitä tarjoaa lähes 800 K-Marketia ympäri Suomen.
Etsi lähin K-Market