Onnen eväitä
Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Äidin vispipuuro

Äidin vispipuuro

Johanna järjesti yllätyksen rakkaalle siskolleen Julialle tarjoamalla tutulla reseptillä valmistettua vispipuuroa. Lisätaikaa yllätykseen toivat omat tutut lusikat, joilla sisarukset nauttivat vispipuuronsa.

K-Market-logo-680x50

Vispipuurosta tulee siskoksille Johannalle ja Julialle mieleen lapsuus, kodin mukava tunnelma ja äidin muisto, joka on siskoksille erityisen tärkeä. Vispipuuro valmistettiin tuoreista puolukoista, jotka poimittiin usein yhteisvoimin saunan lähinurkilta. Valmis vispipuuro nautittiin aina koko perheen voimin saman pöydän ääressä. Jopa perheen kissakin söi omia ruokiaan lattialla.

Koulun penkiltä äidin ruokapöytään

Äidin tekemä ihanan kuohkea vispipuuro oli siskosten lapsuuden yksi lemppariruoista. Vispipuuroa nautittiin paljon jo lapsuudessa, mutta erityisen hyvältä vispipuuro maistui opiskeluaikoina, kun oli koti-ikävä ja kotiin tullessa pääsi heti syömään äidin vispipuuroa. Tilanteessa oli juhlan tuntua, vaikkei vispipuuroa varsinaisesti mielletäkään gourmet-ruoaksi.

Vispipuuroa itse poimituista puolukoista - niin kuin äidillä oli tapana tehdä

Vispipuuro tehtiin tietenkin itsepoimituista puolukoista. Saunan ympärillä oli tosi hyvät puolukka-apajat, josta siskokset keräsivätkin monesti äidin kanssa ämpärikaupalla puolukoita sillä aikaa, kun sauna lämpesi. Erityisesti äiti oli innokas marjanpoimija ja siskokset muistelivatkin lämmöllä, kuinka äiti aina jaksoi kannustaa pikkuisia marjanpoimijoita esimerkiksi kehumalla, kuinka hienosti tytöt olivat kerännet puolukoita tai kuinka he saivat luvan lopettaa silloin, kun ämpärin pohja oli piilossa.

Perheen äiti vaahdotti puuron aina sähkövatkaimella ja siitä tuli tosi samettista, jos sen söi heti. "Äiti jaksoi aina vispata. Itse kun tekee, ei jaksa vaahdottaa niin pitkään. Äiti oli aina niin malttamaton, ei jaksanut edes odottaa, että vispipuuro jäähtyy vispaamiseen sopivaksi. Äidin vispipuuro oli parasta", Johanna tiivistää.

Äiti oli yksinkertaisesti paras

Vispipuurosta tulee siskoksille tosi kodikas ja turvallinen olo, semmoinen mitä lapsuudessa oli. "Äiti oli yksinkertaisesti paras. Teki pienistäkin jutuista ihmeellisiä. Kyseiset vispipuurohetket eivät vaadi ihmeellisyyksiä, vaikka aina tuntuu, että pitäisi olla jotain hienoa. Kuitenkin tällaiset pienet jutut jäävät mieleen. Siinä äiti onnistui", Julia summaa.

Siskosten ja koko perheen yhteinen vispipuurohetki on jäänyt siskoksille mieleen ikuisesti. Maitoa, vispipuuroa ja talouspaperia. Siitä on Johannan ja Julian onnen eväät tehty.

Onnen eväitä tarjoaa lähes 800 K-Marketia ympäri Suomen.
Etsi lähin K-Market