Gluteeniton pääsiäinen

Gluteeniton pääsiäinen

Päivitetty 13.3.2018

Gluteeniton ruokavalio pyyhkii lautaselta pois rukiin, ohran, vehnän ja gluteenipitoisen kauran, ja gluteenittomat leivonnaiset sopivat myös keliaakikolle. Pääsiäisen raikkaat ja pirteät jälkiruoat valmistuvat herkuttelijan onneksi vaivatta myös ilman gluteenia.

Mämmiä gluteenittomasti

Nyt se on täällä - mämmiresepti ilman gluteenia! Gluteeniton mämmi on helppo valmistaa perunasta, tattarijauhoista ja luumuista imellyttämällä. Nauti ja tarjoile gluteenitonta mämmiä vaniljakastikkeen, kerman tai maidon kanssa!

Rahkaisia makupaloja

Perinteisistä pääsiäisen makeista tarjottavista gluteenittomia ovat esimerkiksi erilaiset rahkasta valmistettavat pashat. Oikeaoppisen pashan tekoon on hyvä varata reilusti aikaa, mutta nopeammin pashaa muistuttava herkku syntyy esimerkiksi kirpsakasta sitruunakiisselistä ja pehmeästä mascarponesta. Pashasta tuttuja makuja löytyy myös vartissa valmistuvasta pähkinäisestä rahkaherkusta, pikapashasta, jonka voi koristella raastetulla suklaalla ja mintun lehdillä.

Muita pääsiäispöydän herkkuja

Pääsiäisen kahvipöytään sopii gluteenittomista jauhoista valmistettu täytekakku tai suussa sulava jäädytetty suklaamoussekakku. Jälkiruokailijat voi yllättää myös gluteenittomalla dallaspullalla tai sitruunaisella marenkikakulla. Suolaiseksi tarjottavaksi sopii gluteeniton vuohenjuustokakku tai helppo gluteeniton siemennäkkäri juustojen kera tarjottuna.