Helppo ja kaunis pääsiäiskattaus

Helppo ja kaunis pääsiäiskattaus

Päivitetty 8.4.2022

Pääsiäiskattauksen voi toteuttaa pienellä vaivalla, kun miettii etukäteen kattauksessa käytettäviä värejä, tekstiilejä, mahdollisia koristeita sekä astioita. Yksinkertaisilla vinkeillä pääsee juhla-aikaankin pitkälle!

Kukat

Keväisistä kukista esimerkiksi narsissit sopivat täydellisesti pääsiäiskattaukseen. Kattauksessa keltaiset leikkonarsissit on aseteltu lasipurkkiin, jonka sisällä on kapeampi lasimaljakko. Lasimaljakon ja lasipurkin väliin on vielä siivutettu koristeeksi ohuita sitruunaviipaleita.

Katso lisää vinkkejä:

Pääsiäisvärit

Pääsiäiseen liittyviä värejä ovat keltainen, vihreä, valkoinen ja violetti, joita kannattaa yhdistellä rohkeasti kattauksessa. Tässä kattauksessa tekstiilit, kukat, koristeet sekä astiat toistavat yhtenäisesti raikkaita pääsiäisen värejä.

Katso K-Ruoka-verkkokaupasta:

Servietit

Paperiservietitkin ovat näyttäviä, kun ne taittelee kauniisti. Kattauksen pilkulliset servetit on taiteltu haitarille leveiksi viuhkoiksi.

Katso K-Ruoka-verkkokaupasta:

Nimikyltit

Kattaukseen on helppo tehdä nimikyltit värikkäistä kartongeista. Tässä kattauksessa nimikyltit on toteutettu suorakaiteen muotoiselle kartongille, jonka päälle on liimattu kananmunan ja ruohikon muotoon leikatut kartongit kirjaintarroineen.

Katso K-Ruoka-verkkokaupasta:

Pääsiäiskoristeet

Pääsiäiskattauksessa voi olla esillä myös pääsiäiskoristeita. Tätä kattausta koristaa kaksi valkoista pupua, joista toinen toimii samalla tarjoiluastiana. Lisäksi kattauksen poikki kulkee kartongista askarreltuja pääsiäismunia, jotka on yhdistetty toisiinsa juuttinarulla.

Katso myös muita vinkkejä: