Näin teet marmoroituja kananmunia
Päivitetty 6.6.2023
Marmoroitu kananmuna on kaunis yllätys aamiaisella tai salaatissa. Helppo pääsiäisen alkuruoka syntyy halkaisemalla ja täyttämällä kananmunat.
Helpot step-by-step -ohjeet
- Mittaa kattilaan vettä juuri sen verran, että munat peittyvät, noin 5 desiä. Kiehauta vesi, nosta kattila liedeltä ja anna munien seistä vedessä kannen alla 20 minuuttia. Jätä kuuma vesi kattilaan, nosta munat varovasti lusikalla ja jäähdytä kylmässä vedessä.
- Koputtele kananmunien pinta napakasti, mutta varovasti rikki lusikan pohjalla.
- Lisää kattilassa olevaan veteen viisi Pirkka teepussia ja 1 ½ ruokalusikallista soijaa. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää munat ja keitä 5 minuuttia.
- Jäähdytä kananmunat kylmässä vedessä ja kuori varovasti.
Marmoroiduista munista voit tehdä vaikkapa sillitäytteisiä kananmunia. Pirkka-kananmunat löydät K-ruokakaupastasi!