Pääsiäinen
Pääsiäisen leivonta

Pääsiäisen leivonta

Pääsiäisen kahvipöydässä maistuvat kevään ihanimmat leivonnaiset. Onko suosikkisi jokin pääsiäisen klassikoista kuten rahkapiirakka ja babat vai pääsiäisen uudet herkut kuten mämmimudcake ja pääsiäsimuffinssit?

Pääsiäisleivonnaiset rahkasta

Rahka on pääsiäisleivonnaisten tärkein raaka-aine. Rahkapullat syntyvät perinteisestä pullataikinasta ja niissä maistuu häivähdys keväistä sitruunaa. Pullapohjainen rahkapiirakka riittää isollekin vierasjoukolle, sillä sitä valmistat helposti koko pellillisen. Venäläisen keittiön pääsiäisherkku, kulitsa, on pashan kanssa nautittava klassikkoleivonnainen. Babat taas ovat rommilla tai rommiesanssilla kostutettuja pääsiäispullia. Rahkasämpylät ovat tietysti pääsiäisaterian leipävalinta!

Leivo mämmistä

Tuttu mämmi sopii moneen leivonnaiseen. Täyteläinen mämmikakku on hyvä valinta kahvipöytään ja mämmimudcake maistuu myös niille, jotka eivät ole mämmin ylimpiä ystäviä. 

Uusia ideoita pääsiäisen kahvipöytään

Juustokakut ovat nykyään jokaisen juhlan suosikkeja, ja niistä löytyy monia ihania vaihtoehtoja myös pääsiäiseen. Näyttävä kinderkakku ihastuttaa, ja pääsiäisen juustokakussa maistuvat mango ja passionhedelmä. Mangojuustokakku on monessa perheessä jo pääsiäisen ehdoton klassikko. Jos tykkäät marengista enemmän kuin juustokakusta, ota testiin raikas mango-sitruunamarenkikakku.

Pääsiäispulla ja pääsiäismuffinssit saavat koristeekseen pienet suklaamunat ja pääsiäisen kääretorttu makeita hedelmärakeita. Pääsiäisen kuppikakut voi kukin koristella haluamallaan tavalla karkki- ja leivontahyllystä löytyvillä tarveaineilla. Käytä rohkeasti luovuuttasi ja kahvipöydästä voi löytyä vaikkapa lampaiksi ja pääsiäispupuiksi koristeltuja kuppikakkuja!