Pääsiäisen ruoat

Pääsiäisen ruoat

Tutuimmat pääsiäisen ruoat ovat lammas ja karitsa erilaisina pääruokina, kananmuna alkuruokana ja lisäkkeenä sekä pasha ja mämmi pääsiäisen jälkiruokana. Pääsiäisaterian juomaksi sopii esimerkiksi alkoholiton viini.

Pääsiäisruokia lampaasta ja karitsasta

Karitsanpotkat ja karitsa saltimbocca, lampaankare ja lampaanviulu ovat pääsiäiskattauksen suosikkeja. Lapsille ja nuorisolle voisi pääsiäisenä maistua vaikkapa lammaspitaleivät tai lampaan jauhelihalla täytetty flatbread.

Karitsan kaveriksi sopivat perunaruoat, riisi ja juurekset. Yrtti-valkosipuliperunat, Gremolata-porkkanat, kardemummalla maustettu riisi ja lämmin porkkanasalaatti ovat hyviä vaihtoehtoja pääsiäispöytään. 

Pääsiäisen ruoat kananmunasta

Pääsiäisen trendikkäin munaruoka on paholaisen muna eli deviled egg. Paholaisen munat ovat täytettyjä kananmunia, jotka tehdään kaivertamalla keitetyistä kananmunan puolikkaista keltuaiset ja sekoittamalla niiden joukkoon esimerkiksi majoneesia, sinappia ja mausteita. Täyte pursotetaan lopuksi takaisin kananmunan puolikkaaseen.

Kokeile myös värjättyjä kananmunia: punajuuri ja soija sopivat mainiosti kananmunien värjäämiseen ja marinointiin.

Makea pääsiäinen: ruokia jälkiruokapöytään

Suklaan ohella pasha, mämmi ja erilaiset kakut kuuluvat pääsiäseen. Klassikkoreseptejä tuunataan nyt myös uudella twistillä: näyttävä pashakakku ja vegaaninen pasha sekä mämmimudcake ovat monen suosikkeja. Mango-sitruunamarenkikakun tavoin pääsiäisen jälkiruokia koristavat kauniin keltainen mango ja persikka sekä makea suklaa. Joko teidät, millä jälkiruoalla pääsiäispöydässänne herkutellaan?