Pääsiäisen suloiset pupupullat ja -sämpylät
Leivo suloisia pupuja! Lisää pullien tai sämpylöiden leivontaan vain ripaus luovuutta niin saat hauskoja ja herkullisia lämpimäisiä pääsiäispöytään.
Näin teet pupupullia tai -sämpylöitä
Voit tehdä pupuja niin perinteisestä pullataikinasta kuin sämpylätaikinastakin. Suolaisissa pupusämpylöissä voit tehdä pupulle silmät esimerkiksi kokonaisista pippureista tai auringonkukan siemenistä. Katso alta vaiheittaiset ohjeet pupujen muotoiluun!
Aloita valmistamalla taikina. Pullataikinan ohjeella saat noin 30 pullaa. Sämpylätaikinasta taas saat 16 pehmeää sämpylää.
1. Leivo taikinasta soikeita pullia tai sämpylöitä, asettele ne pellille ja kohota liinalla peitettyinä. Muotoile korvat vasta, kun leivonnaiset ovat kohonneet.
2. Leikkaa saksilla kaksi lovea pupulle korviksi.
3. Taputtele leikattu reuna ja kärki sormin pyöreäksi, jottei pupun korvista tule paistettaessa liian terävät.
3. Paina puutikulla silmät. Sämpylässä voit käyttää silminä myös esimerkiksi kokonaisia pippureita tai siemeniä.
5. Voitele pullat kananmunalla. Sämpylöiden pinnalle voit halutessasi ripotella esimerkiksi unikonsiemeniä. Paista pullat tai sämpylät ohjeen mukaisesti, anna jäähtyä ja nauti!