K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Pääsiäisen trendit 2022

Pääsiäisen trendit 2022

Pääsiäisenä suomalaisille maistuvat tutut herkut kuten karitsa ja mämmi. Trendikäs loihtii pääsiäisen juhlamenun tyylikkään stressittömästi ja tuunaa klassikot uuteen uskoon. Myös kala- ja kasvisruokien suosio pääsiäisenä on aiempaa suurempi.

Mitä syödään pääsiäisenä 2022?

Vuoden toiseksi suurinta ruokajuhlaa vietetään pidemmällä kaavalla ja pöytä katetaan juhlaan pääsiäisen aikana useampana päivänä. Juhlinta alkaa monella usein jo ennen pääsiäistä mämmillä ja mangorahkapullilla herkutellen.

Karitsa on edelleen pääsiäisen juhlapöydän ykkönen, mutta tänä vuonna se saa modernin makumaailman yrteistä. Katso reseptithuippuhyvään ja moderniin pääsiäisen karitsamenuun.

Moderni pääsiäismenu pääsiäinen 2022 680x300 Kuvassa: Moderni pääsiäismenu karitsasta..

Karitsan suosiota haastavat kuitenkin yhä vahvemmin kalasta valmistettava pääsiäismenu, upeat pääsiäisen vegaani- ja kasvisruoat sekä juhlaan(kin) sopiva monipuolinen kana haastavat lampaan että karitsan.

Ruokailmiöistä pääsiäisenä 2022 korostuvat erityisesti sesonkiruoka kuten parsa, vastuullisuus sekä ruokaostoksia helpottava ruoan verkkokauppa, joka kasvattaa suosiotaan hetki hetkeltä.

Pääsiäisen 2022 trendikkäin menu

Pääsiäisen 2022 kenties kiinnostavin ilmiö on kuitenkin se, että yhä useampi haluaa viettää stressittömän pääsiäisen. Tämä ei suinkaan tarkoita pääsiäismenun herkullisuudesta tai juhlavuudesta tinkimistä vaan sitä, että menu on mietitty fiksustu. Kokeile esimerkiksi tätä huippu herkullista mutta super helposti valmistuvaa pääsiäismenua.

Helppo pääsiäismenuKuvassa: Helppo pääsiäismenu.

Pääsiäisenä maustetaan rohkeasti yrteillä

Pääsiäisen trendikkäin kokki kokeilee pääsiäismenussaan kevään kuumimpia trendiä: suolaisten ruokien ja jopa jälkiruokien maustamista tuoreilla yrteillä. Myös raaka-aineiden yhdistely uusilla tavoilla, kuten vadelman yhdistäminen ankkaan, näkyvät tämän pääsiäisen trendeissä.

TOP 5 TRENDIRESEPTIT PÄÄSIÄISENÄ 2022

  1. Kinderkakku
  2. Yrttikuorrutettu karitsan paahtopaisti
  3. Rosmariini-passionkääretorttu
  4. Parsakeitto, paistettu kampasimpukka ja salaatti vihreästä parsasta
  5. Inkiväärisiika

Inspiroidu myös näistä trendikkäistä pääsiäismenuista

Ruokahifistelijä kokkaa karitsaa

Karitsa on nyt trendikästä, ja sen suosio kasvaa vuosi vuodelta. Karitsatrendin ruokahifistelijä yhdistää tuoreisiin yrtteihin, joita löytyy kasvavissa määrin suomalaisten ostoskoreista.

hifistelijan paasiaismenu 2019

Ruokaseikkailija yhdistelee raaka-aineita uusilla tavoilla

Iso osa suomalaisista etsii aktiivisesti uusia makuelämyksiä ja kokeilee esimerkiksi uusia mausteita ja yrttejä. Tänä vuonna ruokaseikkailija lähtee makuseikkailulle kokeillen ennakkoluulottomasti uusia makuyhdistelmiä.

ruokaseikkailija paasiaismenu 2019

Tiedostava kuluttaja pohtii valintojaan

Tiedostava kuluttaja suosii pääsiäisenäkin lähellä tuotettua ja eettistä ruokaa sekä kuluttaa fiksusti. Tänä pääsiäisenä tiedostavan kuluttajan juhlapöydässä suositaan lähikalaa, paluun tekevää lähiruokaa perunaa sekä vegaanista versiota klassikkojälkiruoasta.

tiedostavan paasiaismenu 2019