Pääsiäismenu lampaasta

Pääsiäismenu lampaasta

Lammas tai karitsa ovat usein pääsiäismenun pääosassa. Tässä menussa lammas maistuu pääruokana, ja sesongit parhaat raaka-aineet loistavat sen rinnalla.

Alkuruoka

Ihanan parsan sesonki alkaa pääsiäisestä. Raikkaan vihreä parsakeitto maistuu pääsiäisaterian kevyenä alkuruokana - kun koristelet keiton parsan nupuilla ja yrttien hennoilla varsilla, sopii keitto tarjottavaksi paremmissakin pirskeissä.

Pääruoka

Lampaanviulu on perinteinen pääsiäisruoka, jota sitruunainen marinadi mureuttaa ja maustaa. Lampaanviulu valmistuu uunissa helposti, joten se onnistuu varmasti vaikket olisikaan valmistanut lammasta ennen!

Lisäkkeenä tarjotaan alle vartissa valmista couscouslisäkettä. Jos pelkkä couscous tuntuu kuivahkolta, pyöräytä sitä kostuttamaan tahini-jogurttikastike tai lusikoi kylkeen Pirkka turkkilaista jogurttia sellaisenaan.

Jälkiruoka

Ei mämmiä voittanutta pääsiäisen jälkiruokana! Jos mämmi sellaisenaan ei maistu, sen makua vierastavillekin maistuu varmasti makea ja miedosti mämmin makuinen mämmimudcake, jonka ihanat koristeet kruunaavat.

Viinisuositukset

Katso Viinipostin suositukset täydellisiksi makupareiksi tälle menulle!

Sinua saattaisi kiinnostaa