Pääsiäismenu karitsasta
Lammas tai karitsa ovat usein pääsiäismenun pääosassa. Tässä menussa makunystyrät herätellään vihreällä salaatilla ja vatsat täytetään yrttikuorrutetulla karitsan paahtopaistilla. Aterian kruunaa crème brûlée -piirakka!
Alkuruoka: Vihreä salaatti ja passionkastike
Oletko jo kokeillut passionhedelmää salaatinkastikkeessa? Tarjoa alkuruokana raikas ja simppeli vihreä salaatti, joka kruunataan makeankirpeällä passionkastikkeella ja viimeistellään mantelilastuilla.
Pääruoka: Yrttikuorrutettu karitsan paahtopaisti
Tästä on todellakin villasukan maku kaukana! Helppo ja juhlava pääsiäisateria syntyy yrttikuorrutetusta karitsan paahtopaistista sekä cacio e pepe -tyyliin maustetusta perunamuusista. Tarjoa lisäksi keitettyä parsaa ja Pirkka Parhaat punaviinikastiketta.
Jälkiruoka: Crème brûlée -piirakka
Crème brûléesta tuttu kermainen vanukas ja rapeaksi paahdettu sokeripinta taipuvat myös piirakan täytteeksi. Leivo piirakka valmiiksi jo edellisenä päivänä, niin helpotat keittiössä huhkimusta. Paahda pinta herkullisen rapeaksi juuri ennen tarjoamista!
Viinisuositus: Coto de Imaz Gran Reserva
Lammas- ja karitsaviinin valinnassa suunnataan tuhteihin punaviineihin. Täyteläiset ja tammikypsytetyt punaviinit ovat hyvä valinta, kuten Coto de Imaz Gran Reserva Espanjasta.
Tämä kehittynyt ja moniulotteinen punaviini on Riojan kuuluisan El Coton käsialaa. Viini palkittiin taannoin 97 pisteellä arvostetussa Decanter 2019 -kilpailussa!
Hinta: 25,98€/0.75l
Kaipaatko lisää vinkkejä karitsan valmistukseen? Katso parhaat vinkit täältä!