Perinteinen pääsiäismenu

Perinteinen pääsiäismenu

Perinteisen pääsiäisaterian juuret ulottuvat Suomessa pitkälle. Suomalaisessa talonpoikaisyhteiskunnassa pääsiäinen oli luonteeltaan hartaan uskonnollinen juhla, jota juhlittiin perinteisin menoin. Osaatko valmistaa perinteiset pääsiäisruoat?

Alkuruoka

Perinteinen kotijuusto tuo monelle mieleen muistot mummolasta, jossa piimäjuusto valmistettiin niin pääsiäisenä, jouluna kuin muihinkin juhliin.

Kotijuuston valmistuksesta syntyvän heran voi loistavasti käyttää mehevien rahkasämpylöiden valmistukseen! Osa pääsiäisperinteistä on peräisin katolisesta uskonnosta, jossa pääsiäispaaston aikana ei käytetty kananmunia eikä maitoa, jolloin niitä kertyi varastoihin. Säilytystä varten hapatetusta maidosta valmistettiin rahkaa, jota puolestaan käytettiin erilaisten pääsiäisherkkujen, kuten sämpylöiden, valmistukseen.

Pääruoka

Lammaspaisti on kuulunut maailmalla pääsiäisateriaan jo 600-luvulta lähtien. Lampaanpaisti vaatii pitkän sulatuksen ja kypsytyksen, mutta on vaivan arvoinen!

Jälkiruoka

Suomalaisten perinteinen pääsiäisen jälkiruoka on tietenkin mämmi! Nykyisin sitä tehdään melko harvoin kotona; jospa kuitenkin kokeilisit itsetehdyn mämmin reseptiämme?

Viinisuositukset

Katso Viinipostin suositukset täydellisiksi makupareiksi tälle menulle!

Sinua saattaisi kiinnostaa