K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Perinteinen pääsiäismenu

Perinteinen pääsiäismenu

Perinteisen pääsiäisaterian juuret ulottuvat Suomessa pitkälle. Suomalaisessa talonpoikaisyhteiskunnassa pääsiäinen oli luonteeltaan hartaan uskonnollinen juhla, jota juhlittiin perinteisin menoin.

Alkuruoka: Paistettu parsa ja parmesaania

Parsan sesonki on lyhyt, mutta ajoittuu juuri sopivasti pääsiäiseen. Kotimaista parsaa ei ihan vielä huhtikuun alussa saa, mutta ulkomaista parsaa kaupoista kyllä löytyy runsain mitoin!

Pääruoka: Karitsanpaisti ja kahvikastike

Lammaspaisti on kuulunut maailmalla pääsiäisateriaan jo 600-luvulta lähtien. Pitkään kypsytetty luuton karitsanpaisti valmistuu uunissa kuin itsestään. Tarjoa paisti täyteläisen kahvikastikkeen ja kermaperunoiden kanssa.

Jälkiruoka: Mämmimousse

Mämmimousse on helppo ja herkullinen pääsiäisen jälkiruoka, joka valmistuu alle vartissa!. Koristele mämmimousse suklaalla tai pienillä suklaamunilla.

Perinteinen pääsiäismenu 680x300

Viinisuositukset menulle

Parsan kanssa Kendermanns Classic Riesling

Parsan kumppaniksi kannattaa valita klassinen riesling, kuten tämä saksalainen Kendermanns, joka on kuiva, tyylikkään hapokas, hennon mineraalinen ja runsaan hedelmäinen kokonaisuus.

Kendermanns Classic Riesling

Hinta: 10,44 € / 0,75 l

Lue lisää >>

Karitsan kanssa Plan B Shiraz

Australialainen pyöreän pehmeä ja tummasävytteisen marjainen punaviini on erinomainen pari karitsanpaistille. Makuvivahteissa on aistittavissa mustaherukkaa, kypsää karpaloa ja hentoa lakritsia.

Plan B punaviini

Hinta: 14,28 € / 0,75 l

Lue lisää >>

Mämmin kanssa Sol de Málaga

Mämmi rakastaa Málagaa! Pääsiäisen täydellinen makupari on maltainen mämmi ja Espanjasta tuleva rusinaisen makea Sol de Malaga.

Sol de Malaga

Hinta: 14,98 € / 0,75 l

Lue lisää >>

Viinisuositukset antoi Viinipostin asiantuntijat. Lue lisää Viinipostista täältä!