Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Perinteinen pääsiäismenu

Perinteinen pääsiäismenu

Perinteisen pääsiäisaterian juuret ulottuvat Suomessa pitkälle. Suomalaisessa talonpoikaisyhteiskunnassa pääsiäinen oli luonteeltaan hartaan uskonnollinen juhla, jota juhlittiin perinteisin menoin. Osaatko valmistaa perinteiset pääsiäisruoat?

Alkuruoka: Paistettu parsa ja parmesaania

Parsan sesonki on lyhyt, mutta ajoittuu juuri sopivasti pääsiäiseen. Kotimaista parsaa ei ihan vielä huhtikuun alussa saa, mutta ulkomaista parsaa kaupoista kyllä löytyy runsain mitoin!

Pääruoka: Karitsanpaisti ja kahvikastike

Lammaspaisti on kuulunut maailmalla pääsiäisateriaan jo 600-luvulta lähtien. Pitkään kypsytetty luuton karitsanpaisti valmistuu uunissa kuin itsestään. Tarjoa paisti täyteläisen kahvikastikkeen ja kermaperunoiden kanssa.

Jälkiruoka: Pääsiäisen juustokakku

Raskaanpuoleisen aterian jälkeen maistuu raikas jälkiruoka! Pääsiäisen juustokakussa maistuvat mango- ja passionhedelmä, ja se kuorrutetaan appelsiinisella passionkiilteellä.

paasiaismenu perinteinen 2021

Viinisuositus: Coto de Imaz Gran Reserva

Lammasviinin valinnassa suunnataan tuhteihin punaviineihin. Täyteläiset ja tammikypsytetyt punaviinit ovat hyvä valinta, kuten Coto de Imaz Gran Reserva Espanjasta.

Tämä kehittynyt ja moniulotteinen punaviini on Riojan kuuluisan El Coton käsialaa. Viini palkittiin taannoin 97 pisteellä arvostetussa Decanter 2019 -kilpailussa!

Hinta: 25,98€/0.75l

kuvitus el-coto-de-rioja-coto-de-imaz-gran-reserva

Sinua saattaisi kiinnostaa