Tuunaa pääsiäislampaan jämät!
Jäikö pääsiäispaistia pyhien yli? Näihin neljään ruokalajiin lampaan ja karitsan jämät tuovat mehevää makua.
Hedelmäinen lammaspata
Jos paistia jäi yli reilusti, leikkaa se paloiksi kirpakkaa kevätpäivää lämmittävää hedelmäistä lammaspataa varten. Lisää kasviksia ja yrttejä, ja tarjoa esimerkiksi kardemummariisin, couscouslisäkkeen tai uuniperunan kanssa. Mehevä maku on taattu!
Helpot lammasrieskarullat
Onko lähipäivinä tiedossa juhlat tai ystävien visiitti? Tarjoa alku- tai cocktailpaloina helppotekoisia rieskarullia, joiden väliin voi lampaan lisäksi sujauttaa maittavaa pestoa. Koristele nämä helpot lammas-rieskarullat juhlaviksi cocktailtikuilla, paprikalla ja basilikalla.
Lammasgulassikeitto
Keitot ovat ylijäämäruokien aatelia, sillä niitä voi tehdä lähes mistä tahansa. Unkarilaishenkinen lammasgulassikeitto on varma hitti lampaanystävien keskuudessa.
Kreikkalainen lammaspiirakka
Myös piirakkaan on helppo lisätä erilaisia yli jääneitä ruoka-aineita mielensä mukaan. Kreikkalainen lammaspiirakka maistuu varmasti koko perheelle.