Viinit pääsiäisen Bocuse d'Or menulle

Viinit pääsiäisen Bocuse d'Or menulle

Julkaistu 7.3.2022

Suomen Bocuse d’Or -edustaja, tähtikokki Johan Kurkela, on loihtinut mestaruustason pääsiäismenun kotikeittiöön. Teimme menun ennakkoon ja valitsimme kullekin ruokalajille sopivat viinit. Tässä suosituksemme. Maukasta pääsiäistä hyvän ruoan äärellä!

Alkupala

Hiillostettuja muikkuja, gremolataa, paahdettua hapanjuuri-leipää ja marinoitua sipulia: Tommasi Le Rosse Pinot Grigio
Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kokeile näiden viinien kanssa esimerkiksi erilaisia tapaksia tai antipasteja, katkarapusalaattia tai sushia.

"Sopii aivan ihanasti gremolatan & kalan makuihin"

viinisuositus bocuse alkuruoka

Pääruoka

Yrtti-kuorrutettua porsaan sisäfileetä, peruna-Parmesan kroketteja, sekä lehtikaali- ceasar, kastikkeeksi sinappi-ruskeavoi vinegretti: El Coto Crianza
Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Mehevät ja hilloiset punaviinit ovat keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus.Voit löytää viineistä kirsikka- tai metsämarjahilloisia ja tumman luumuisia aromeja. Kypsät tanniinit tuovat viineihin ruokapöytään tarvittavan ryhdin.

"El Coto Crianza myötäilee yrttisiä makuja possuannoksessa"

viinisuositus bocuse paaruoka

Jälkiruoka

Sampanja-valkosuklaavaahto, mehustettuja mansikoita ja raparperikaramellia: Moët & Chandon Impérial Champagne Brut
Pirteiden ja hedelmäisten kuohuviinien makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera.

"Ruoassakin jo käytetty samppanja maistuu sokerilla hienosti ja sopivasti kesytettyjen mansikan ja raparperin happamuuden kanssa, ihana jälkiruoka!"

viinisuositus bocuse jalkiruoka

Katso koko pääsiäismenu >