5 parasta avokadoreseptiä

5 parasta avokadoreseptiä

Mitä tehdä avokadosta? Suosittu avokado sopii moneen ruokaan. Jos kaipaat lisää vinkkejä ja inspiraatiota avokadon käyttöön, kokeile näitä viittä helppoa reseptiä.

Avokadosta tehdään usein erilaisia tahnoja ja dippejä. Guacamole on monelle tuttu avokadolisäke. Monipuolinen avokado tuo myös ihanaa kermaisuuttaa pastaan ja risottoon. Lisäksi se sopii erittäin hyvin kalan ja äyriäisten kaveriksi.

1. Pinaattinen avokado-vuohenjuustosalaatti

Paras avokadosalaatti sisältää myös lempeän makuista babypinaattia sekä vuohenjuustoa. Tee reseptin avulla juhlava salaatti viikonlopuksi ja kruunaa salaatti lorauksella appelsiinikastiketta.

Avokadosalaatti

2. Helppo avokadopasta

Erittäin suosittu avokadopasta valmistuu todella näppärästi. Miedon makuisesta avokadosta tykkäävät kaikki. Nappaa resepti omaan arkiruokien valikoimaasi, sillä koukuttavan hyvä avokadopasta maistuu ihan koko perheelle.

helppo-avokadopasta-680x300

3. Paistettu avokado

Tällä yllätät brunssivieraasi iloisesti! Puolitetuista avokadoista ja keltuaisista teet nopeasti maistuvat ja hauskan näköiset alkupalat. Tarjoa paistettujen avokadojen kaverina makeaa chilikastiketta. Jos avokadon puolikas ei pysy pystyssä pellillä, leikkaa sen kuoripuolelle pieni tasainen alue.

Paistettu avokado

4. Avokadorisotto

Risottoon avokado tuo ihanaa mehevyyttä ja kermaisuutta. Tästä avokadorisotosta ei hyvää makua puutu! Upean vihreä risotto maistuu sellaisenaan kasvisruokana tai vaikka kalaruoan kaverina.

Avokadorisotto

5. Minttu-avokadojäätelö

Avokadosta voi tehdä myös jäätelöä! Kesäisen raikas minttu-avokadojäätelö on helppo tehdä ilman jäätelökonetta. Jos et ole aiemmin kokeillut jäätelön tekoa itse, kokeile tätä reseptiä. Avokado, minttu ja limetti ovat jäätelön raikas makutrio.

Avokadojäätelö