5 parasta avokadoreseptiä

5 parasta avokadoreseptiä

Päivitetty 19.12.2023

Mitä tehdä avokadosta? Suosittu avokado sopii moneen ruokaan. Jos kaipaat lisää vinkkejä ja inspiraatiota avokadon käyttöön, kokeile näitä viittä helppoa reseptiä.

Avokadosta tehdään usein erilaisia tahnoja ja dippejä. Guacamole on monelle tuttu avokadolisäke. Monipuolinen avokado tuo myös ihanaa kermaisuuttaa pastaan ja risottoon. Lisäksi se sopii erittäin hyvin kalan ja äyriäisten kaveriksi.

1. Pinaattinen avokado-vuohenjuustosalaatti

Paras avokadosalaatti sisältää myös lempeän makuista babypinaattia sekä vuohenjuustoa. Tee reseptin avulla juhlava salaatti viikonlopuksi ja kruunaa salaatti lorauksella appelsiinikastiketta.

Avokadosalaatti

2. Helppo avokadopasta

Erittäin suosittu avokadopasta valmistuu todella näppärästi. Miedon makuisesta avokadosta tykkäävät kaikki. Nappaa resepti omaan arkiruokien valikoimaasi, sillä koukuttavan hyvä avokadopasta maistuu ihan koko perheelle.

helppo-avokadopasta-680x300

3. Paistettu avokado

Tällä yllätät brunssivieraasi iloisesti! Puolitetuista avokadoista ja keltuaisista teet nopeasti maistuvat ja hauskan näköiset alkupalat. Tarjoa paistettujen avokadojen kaverina makeaa chilikastiketta. Jos avokadon puolikas ei pysy pystyssä pellillä, leikkaa sen kuoripuolelle pieni tasainen alue.

Paistettu avokado

4. Avokadorisotto

Risottoon avokado tuo ihanaa mehevyyttä ja kermaisuutta. Tästä avokadorisotosta ei hyvää makua puutu! Upean vihreä risotto maistuu sellaisenaan kasvisruokana tai vaikka kalaruoan kaverina.

Avokadorisotto

5. Minttu-avokadojäätelö

Avokadosta voi tehdä myös jäätelöä! Kesäisen raikas minttu-avokadojäätelö on helppo tehdä ilman jäätelökonetta. Jos et ole aiemmin kokeillut jäätelön tekoa itse, kokeile tätä reseptiä. Avokado, minttu ja limetti ovat jäätelön raikas makutrio.

Avokadojäätelö

Tilaa avokadot kätevästi verkkokaupasta

Pirkka syöntikypsä avokado 1lk - kuva

Pirkka syöntikypsä avokado 1lk

Katso lisää ›

Pirkka syöntikypsä pikkuavokado 4kpl 500g - kuva

Pirkka syöntikypsä pikkuavokado 4kpl 500g

Katso lisää ›

Avokado syöntikypsä 2kpl/320g CO/PE/RSA 1lk - kuva

Avokado syöntikypsä 2kpl/320g CO/PE/RSA 1lk

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat avokadokuutio 250g pakaste - kuva

Pirkka Parhaat avokadokuutio 250g pakaste

Katso lisää ›