5 parasta ruokaa päärynästä
Tee päärynästä superherkullista ruokaa! Päärynät maistuvat kaiken ikäisille ja ovat erinomaisia varsinkin salaateissa ja piirakoissa.
Päärynä on helposti käsiteltävä makean mehukas hedelmä, joka sopii vaikka mihin!
1. Päärynä-fetapiirakka
Päärynä sopii erittäin hyvin suolaisiin piirakoihin voimakkaan makuisten ja pehmeän rasvaisten juustojen pariksi. Etenkin fetajuusto ja sinihomejuusto sopivat tähän tarkoitukseen. Päärynää voi kokeilla piirakan lisäksi valkoisessa pizzassa. Ihanan maukas päärynä-fetapiirakka maistuu varmasti kaikille!
2. Pekoni-päärynät
Juhla-aterian alkupalaksi sopii suolaisen pekonin ja makean päärynän täydellinen yhdistelmä! Helpon ohjeen avulla saat nopeasti herkun pöytään.
3. Taatelisalaatti
Pähkinäisen makea taateli on päärynän kanssa samaan aikaan sesongissa. Päärynäsalaatit sopivat erityisesti pikkujouluihin tai joulupöytään, ja granaattiomenalla niistä saa hyvin näyttäviä. Voit paistaa taatelit kevyesti pannulla ja saat salaatista vieläkin paremman!
4. Päärynä-lehtikaalisalaatti
Kuten piirakoissakin, myös salaateissa kannattaa luottaa päärynän ja juustojen liittoon. Mukavaa rakennetta ja suutuntumaa salaatteihin saa pähkinöistä, joista erityisesti saksanpähkinä ja hasselpähkinä sopivat päärynän pariksi. Kokeile varsinkin talviseen juhlapöytään sopivaa ruokaisaa päärynä-lehtikaalisalaattia!
5. Siiderisimpukat
Erilaisiin patoihin saa päärynästä mukavaa makeutta ja sitä kannattaakin kokeilla seuraavan kerran possun tai simpukoiden kanssa. Omenasiiderissä kypsennetyt simpukat saavat makua pekonista ja päärynästä. Tee viikonlopun kunniaksi mahtavan päärynäinen siideriherkku!