Makean kirpeät reseptit veriappelsiinista x 5

Makean kirpeät reseptit veriappelsiinista x 5

Päivitetty 19.12.2023

Veriappelsiinin sesonki kestää vain tammikuusta maaliskuuhun ja parhaimmillaan veriappelsiinit ovat helmikuussa. Veriappelsiinin makea kirpeys sopii niin suolaisiin resepteihin kuin makeisiin leivonnaisiin ja hedelmien kaunis punainen väri piristää arkiruoatkin. Näitä reseptejä kannattaa kokeilla!

Monipuolinen vitamiinipommi veriappelsiini sopii mainiosti sellaisenaan nautittavaksi, erilaisiksi jälkiruoiksi tai suolaisilla ruoissa käytettäväksi, joissa kirpeän täyteläinen maku yllättää mukavasti. Löydä suosikkisi näistä ihanista veriappelsiiniresepteistä!

1. Veriappelsiinikana

Valmista astetta parempi arkiruoka veriappelsiinista ja broilerin paistileikkeistä! Veriappelsiinin mehu tuo paistileikkeisiin raikasta hedelmäisyyttä ja viipaleet tekevät ateriasta todella tyylikkään! Tarjoile veriappelsiinikana esimerkiksi riisin kanssa.

Veriappelsiinikana (680x300)

2. Veriappelsiinikakku

Kaunis veriappelsiinikakku kuorrutetaan veriappelsiinimehulla maustetulla tomusokerikuorrutuksella ja koristellaan veriappelsiinin viipaleilla. Itse kakku on mehevöitetty jogurtilla ja siinä maistuu myös ihanan raikas appelsiini.

680x300-Veriappelsiinikakku 2021

3. Veriappelsiiniuunilohi

Mikä väriloisto saadaankaan aikaiseksi lohen pintaan käyttämällä raikkaita veriappelsiinin viipaleita! Juustokumina ja kaneli maustavat lohen uudella herkullisella tavalla. Viimeistele lohi tuoreilla mintun lehdillä ja tarjoa esimerkiksi keitetyn couscousin sekä turkkilaisen jogurtin kanssa.

Veriappelsiiniuunilohi 2019

4. Veriappelsiini-jogurttikakku

Raikas veriappelsiini-jogurttikakku valmistuu rapealle myslipohjalle. Täytteeseen sekoitetaan muun muassa turkkilaista jogurttia sekä vispikermaa ja makua mukaan tuo veriappelsiinin mehu ja raastettu kuori. Lopuksi kakku koristellaan kauttaaltaan kauniilla veriappelsiiniviipaleilla.

Veriappelsiini-jogurttikakku (680x300)

5. Veriappelsiinirisotto

Veriappelsiinirisotto on todellinen alkuvuoden sesonkiherkku! Risoton joukkoon pannulle lisätään veriappelsiinia, salottisipulia parmesaanijuustoa. Risotto tarjotaan nopeasti paistettujen ja sopivan tulisten paprika-chilikatkarapujen kanssa.

Veriappelsiini risotto

Osta veriappelsiinit kätevästi verkkokaupasta

Pirkka italialainen veriappelsiini 750g - kuva

Pirkka italialainen veriappelsiini 750g

Katso lisää ›

Pirkka Appelsiini Cara cara/Kirkwood 1kg punalihainen - kuva

Pirkka Appelsiini Cara cara/Kirkwood 1kg punalihainen

Katso lisää ›

Pirkka Luomu veriappelsiini Italia - kuva

Pirkka Luomu veriappelsiini Italia

Katso lisää ›