Parsa tekee arjesta astetta hienostuneemman – 8 ihanaa parsareseptiä
Parsa on lempeän makuinen ja vitamiineja pursuava kevään sesonkikasvis, joka maistuu herkulliselta sellaisenaankin. Mutta parsa sopii niin salaatteihin, risottoihin kuin piirakoihinkin, ja se tekee arjen ruoasta astetta hienostuneemman. Listasimme herkullisimmat parsareseptit, löydä niistä oma suosikkisi ja valmista parasta parsaa!
Parsa on yksi kasvimaailman terveyspommeista ja kaiken lisäksi herkullisen lempeän ja hienostuneen makuinen. Sen lisäksi, että parsa maistuu mainiolta itsestäänkin, se on yllättävän monipuolinen kasvis, josta voi valmistaa niin salaatteja, risottoja, piirakoita kuin keittojakin. Tee arjestasi astetta hienostuneempaa ja valmista herkullisia arkiruokia parsasta!
1. Parsasalaatti
Raikas parsasalaatti on tyylikäs lounas tai herkullinen lisuke juhlapöytään! Parsa paahdetaan uunissa tomaattien kanssa maustettuna öljyllä, suolalla sekä mustapippurilla. Salaatti syntyy paahdetusta parsasta ja tomaateista, punasipulista, parmesaanista sekä hapokkaasta sitruunavinegretistä.
2. Parsa-pekonipiirakka
Parsa, pekoni ja parmesaani sopivat mainiosti yhteen tässä ihanassa suolaisessa piirakassa. Pannulla paistetut parsat asetellaan kauniisti piirakan päälle. Parmesaaniraaste taikinassa ja täytteessä nostavat piirakan uusiin ulottuvuuksiin!
3. Parsarisotto
Herkullisesta risotosta saa entistä hienostuneemman, kun sen valmistaa parsasta! Kauniin keväiseen risottoon parsat viipaloidaan parin sentin pituisiksi ja niitä keitetään hetken aikaa. Risottoriisin sekaan lisätään salottisipulia, valkoviiniä, parmesaanijuustoa sekä keitetyt parsat.
4. Parsakeitto
Samettisen pehmeä parsakeitto sopii hyvin kevään juhlien alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi. Keitto saa entistä enemmän parsan hienostunutta makua, kun parsan kuoret keittää ja käyttää keiton liemessä. Parsan nuput puolestaan käytetään keiton koristeluun. Tarjoile herkullinen keitto tuoreiden yrttien ja vaalean leivän kanssa.
5. Raakamakkara-parsapasta
Herkullinen raakamakkara-parsapasta valmistuu alle puolessa tunnissa! Lempeän makuinen parsa saa kaverikseen mausteisen makkaran sekä reilusti sitruunaa. Lisäksi pastan joukkoon sekoitetaan parmesaanijuustoa, jota voi halutessa lisätä oman maun mukaan. Pasta viimeistellään sekoittamalla joukkoon tuoretta basilikaa.
6. Lohi-parsapiirakka
Tuore parsa ja kylmäsavulohi sopivat hyvin keväisen piirakan täytteeksi. Parsat ryöpätään parin minuutin ajan, jotta ne kypsyvät sopivasti säilyttäen kauniin vihreän värinsä. Parsapiirakan maukas pohja tehdään ruisjauhoista. Piirakan voi tarjoilla esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.
7. Parsapizza
Valkoinen pizza ei kaipaa tomaattikastiketta! Herkullinen ranskankermatäyte maustetaan sitruunalla sekä parmesaanilla ja se on täydellinen peti parsalle. Uunikuuman parsapizzan pinnalle voi ripotella pinjansiemeniä sekä tuoretta persiljaa. Viimeistele pizza puristamalla pinnalle sitruunan mehua.
8. Feta-parsapasteijat
Feta-parsapasteijat valmistuvat superhelposti valmiista voitaikinasta, tuoreesta parsasta ja fetasta. Fetajuusto murustetaan suorakaiteisen voitakinan keskelle ja maustetaan mustapippurilla sekä mintulla. Taikinalevyijen keskelle asetellaan parsat ja levyjen vapaat kulmat taitetaan keskelle päällekkäin. Tarjoa pasteijat paistopäivänä, jotta taikina pysyy ihanan rapeana.