Kokkaa kokonainen kerä kaalia – 8 parasta reseptiä valkokaalista

Kokkaa kokonainen kerä kaalia – 8 parasta reseptiä valkokaalista

Valkokaali eli keräkaali on maukas, edullinen ja monipuolinen raaka-aine, josta valmistaa niin laatikot, keitot kuin salaatitkin. Valko- eli keräkaali on kaikista kaaleista suosituin myös Suomessa ja siitä valmistetaan myös useita perinteisiä suomalaisia ruokia, kuten kaalikeittoa ja kaalilaatikkoa. Kokosimme 8 herkullista kaalireseptiä, löydä uusi suosikkireseptisi ja kokkaa kerä kaalia!

1. Gruusialainen kaalipata

Gruusialaiseen kaalipataan kuuluvat kaalin lisäksi tomaatit, suolakurkut ja mausteet. Kaalipataan lisätään tuomaan ruokaisuutta joko vegejauhista tai jauhelihaa oman maun mukaan. Gruusialainen kaalipata valmistuu kätevästi kattilassa!

Gruusialainen kaalipata (680x300)

2. Jauheliha-kaalilaatikko uunissa

Kaalilaatikko on yksi Suomen klassikkoarkiruoista! Jauheliha-kaalilaatikko kypsyy uunissa ihanaksi, pehmeäksi ateriaksi. Tarjoile kaalilaatikko perinteiseen tapaan puolukkahillon kanssa.

jauheliha-kaalilaatikko-uunissa-680x300

3. Kaali-nuudelipannu

Kaipaatko helppoa wokkiruokaa arki-iltaan? Kaalista ja pikanuudeleista saat mehevän wokin nopeasti! Ruoan voi halutessaan valmistaa joko jauhelihasta tai soijarouheesta. Viimeistele ateria kauniin vihreällä kevätsipulilla.

Kaali-nuudelipannu (680x300)

4. Borssikeitto

Borssikeitto on alunperin ukrainalainen punajuuresta, valkokaalista ja naudan sisäpaistisuikaleista valmistettu keitto, joka lämmittää ihanasti kylmänä päivänä. Viimeistele kauniin tummanpunainen keitto nokareella smetanaa.

Borssikeitto (680x300)

5. Pannukaalilaatikko

Jos kaalilaatikkohammasta kolottaa, etkä haluaisi odotella laatikon kypsymistä uunissa, kokeile pikaversiota kaalilaatikosta pannulla paistaen! Wokkimainen ruoka maistuu mahtavalta smetanan ja puolukoiden kanssa.

Pannukaalilaatikko (680x300)

6. Coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti

Coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti on mehevä lisäke erityisesti grilliruokien tai hampurilaisten kanssa! Ohuiksi suikaleiksi leikatun kaalin ja raastetun porkkanan sekaan lisätään majoneesia, kermaviiliä ja mausteita, ja salaatin annetaan maustua jääkaapissa herkulliseksi.

Coleslaw kuvitus

7. Kaalikeitto

Perinteikäs kaalikeitto on helppo ja edullinen arkiruoka! Kaali ja muut vihannekset paloitellaan, omaan makuun sopiva jauheliha ruskistetaan ja lopuksi raaka-aineiden annetaan kiehua vedessä hiljalleen kypsiksi kattilassa. Lopuksi ripottele keiton päälle tuoretta persiljaa ja tarjoile kaalikeitto ruisleivän kanssa.

Kaalikeitto (680x300)

8. Kaalipata

Ihanan mehevä kaalipata valmistuu kätevästi kattilassa. Kaalista, jauhelihasta ja riisistä kypsytetään herkullinen pata, joka maustetaan perinteiseen tapaan siirapilla ja meiramilla. Tarjoa kaalipata puolukkasurvoksen ja ruisleivän kanssa.

Kaalipata (680x300)

Raaka-aineet kaaliruokiin kätevästi myös verkkokaupasta!