Kokkaa kokonainen kerä kaalia – 8 parasta reseptiä kaalista

Kokkaa kokonainen kerä kaalia – 8 parasta reseptiä kaalista

Päivitetty 4.1.2024

Valkokaali eli keräkaali on maukas, edullinen ja monipuolinen raaka-aine, josta valmistaa niin laatikot, keitot kuin salaatitkin. Valko- eli keräkaali on kaikista kaaleista suosituin myös Suomessa ja siitä valmistetaan myös useita perinteisiä suomalaisia ruokia, kuten kaalikeittoa ja kaalilaatikkoa. Kokosimme 8 herkullista kaalireseptiä, löydä uusi suosikkireseptisi ja kokkaa kerä kaalia!

1. Gruusialainen kaalipata

Gruusialaiseen kaalipataan kuuluvat kaalin lisäksi tomaatit, suolakurkut ja mausteet. Kaalipataan lisätään tuomaan ruokaisuutta joko vegejauhista tai jauhelihaa oman maun mukaan. Gruusialainen kaalipata valmistuu kätevästi kattilassa!

Gruusialainen kaalipata (680x300)

2. Jauheliha-kaalilaatikko uunissa

Kaalilaatikko on yksi Suomen klassikkoarkiruoista! Jauheliha-kaalilaatikko kypsyy uunissa ihanaksi, pehmeäksi ateriaksi. Tarjoile kaalilaatikko perinteiseen tapaan puolukkahillon kanssa.

jauheliha-kaalilaatikko-uunissa-680x300

3. Kaali-nuudelipannu

Kaipaatko helppoa wokkiruokaa arki-iltaan? Kaalista ja pikanuudeleista saat mehevän wokin nopeasti! Ruoan voi halutessaan valmistaa joko jauhelihasta tai soijarouheesta. Viimeistele ateria kauniin vihreällä kevätsipulilla.

Kaali-nuudelipannu (680x300)

4. Borssikeitto

Borssikeitto on alunperin ukrainalainen punajuuresta, valkokaalista ja naudan sisäpaistisuikaleista valmistettu keitto, joka lämmittää ihanasti kylmänä päivänä. Viimeistele kauniin tummanpunainen keitto nokareella smetanaa.

Borssikeitto (680x300)

5. Karamellisoitu kaalipasta

Kaalista saa valmistettua yllättävän tyylikkään ja herkullisen pastan, jonka saat aikaan karamellisoidusta sipulista ja kaalista! Pastan makeutta taittavat maukkaasti parmesaanin suolaisuus sekä timjamin mausteisuus.

Karamellisoitu kaalipasta 2023 (680x300)

6. Kaalikeitto

Perinteikäs kaalikeitto on helppo ja edullinen arkiruoka! Kaali ja muut vihannekset paloitellaan, omaan makuun sopiva jauheliha ruskistetaan ja lopuksi raaka-aineiden annetaan kiehua vedessä hiljalleen kypsiksi kattilassa. Lopuksi ripottele keiton päälle tuoretta persiljaa ja tarjoile kaalikeitto ruisleivän kanssa.

Kaalikeitto (680x300)

7. Okonomiyaki eli japanilainen kaalipannukakku

Okonomiyaki on japanilaista katuruokaa parhaimmillaan! Suolainen pannukakku höystetään kaalilla ja se on yllättävän helppo valmistaa. Okonomiyakiin voi lisätä erilaisia täytteitä oman maun mukaan ja se maistuu ihanalta kastikkeiden kanssa.

okonomiyaki eli japanilainen kaalipannukakku 2023 680x300px

8. Kaalipata

Ihanan mehevä kaalipata valmistuu kätevästi kattilassa. Kaalista, jauhelihasta ja riisistä kypsytetään herkullinen pata, joka maustetaan perinteiseen tapaan siirapilla ja meiramilla. Tarjoa kaalipata puolukkasurvoksen ja ruisleivän kanssa.

Kaalipata (680x300)

Raaka-aineet kaaliruokiin kätevästi myös verkkokaupasta!