Appelsiini sopii myös ruoanlaittoon – 5 herkullista appelsiinireseptiä
Appelsiini sopii loistavasti ruoanlaittoon! Kokeile appelsiinia lihan, kalan tai äyriäisten kaverina, tai valmista tuoreista appelsiineista ihanan raikas salaatti. Kokosimme viisi appelsiinista ruokareseptiä, löydä oma suosikkisi!
Appelsiini sopii ruoanlaitossa erityisen hyvin vaalean lihan sekä kalan ja äyriäisten pariksi. Salaateissa puolestaan raikas tuore appelsiini toimii hyvin suolaisten juustojen kanssa, kokeile vaikkapa fetaa ja halloumia! Appelsiinista saa myös makean hapokkaita marinadeja, joilla voi maustaa niin lihat kuin kalatkin.
1. Appelsiinikana
Tahmaista, makeaa ja rapsakkaa! Appelsiinikana on monelle kiinalaisista ravintoloista tuttu herkkuruoka. Kanapalat pyöritellään ensin kananmunassa ja jauhoseoksessa, tämän jälkeen ne paistetaan pannulla öljyssä. Näin kanapaloihin saadaan ihanan rapea kuori. Appelsiinista valmistetaan siirappimainen kastike, jonka joukkoon kanapalat sekoitetaan, tuoden ruokaan raikasta makeutta. Tarjoile ruoka riisin ja tuoreen korianterin kanssa!
2. Appelsiinisalaatti
Appelsiinisalaatti on hurmaavan makuinen ruokaisa salaatti, jossa yhdistyvät appelsiinin makeus, appelsiini-curryvinegrettin hapokkuus sekä fetajuuston suolaisuus. Salaatin sekaan ripotellaan myös hunajamanteleita, jotka rouskuvat mukavasti salaatin joukossa.
3. Appelsiiniuunilohi
Uunilohi saa kauniin pinnan inkiväärillä terävöitetystä appelsiiniglaseerauksesta! Appelsiiniglaseeraus keitetään kiehauttaen ja potkua makeaan kastikkeeseen tulee inkiväärin lisäksi chilistä. Glaseeraus levitetään lohen pinnalle tasaisesti ja ennen uuniin laittoa lohen päälle lisätään vielä appelsiiniviipaleita. Kypsän lohen päälle voi vielä ripotella tuoretta korianteria.
4. Appelsiinimarinoidut jättikatkaravunpyrstöt
Raikkaalla appelsiinimarinadilla höystetyt jättikatkaravunpyrstöt sopivat tyylikkäästi juhlapöytään tai illanistujaisiin alkupalaksi. Marinadiin lisätään appelsiinimehun lisäksi myös appelsiinien kuorta, joka tuo entistä enemmän makua. Katkaravunpyrstöjen annetaan maustua marinadissa vähintään pari tuntia tai mielellään yönkin yli. Marinoitumisen jälkeen katkaravunpyrstöt paistetaan kevyesti pannulla ja tarjoillaan appelsiinisen kastikkeen sekä crostinien kanssa.
5. Appelsiini-sipulisalaatti
Mehukkaan appelsiinin kanssa sopii mainiosti pikantti punasipuli! Appelsiini ja punasipuli tarjoillaan rucolapedillä ja salaatin päälle rouhitaan saksanpähkinöitä. Tuore minttu ja hunajainen kastike viimeistelevät tämän ihanan raikkaan salaatin.