Arjen 5 parasta ruokaa paprikasta

Arjen 5 parasta ruokaa paprikasta

Mietitkö, mitä voisit kokata paprikasta? Paprika on monipuolinen rouskuva herkku ja paprikaa voit käyttää vaikka mihin arkiruokiin. Nappaa parhaat paprikareseptit ja saat uusia ideoita arkeen!

Tiesitkö, että paprika on oikeasti hedelmä? Opi tämän artikkelin avulla lisää tuttuakin tutummasta paprikasta.

Nappaa kaupasta suippopaprika tai tavallinen paprika ja kokkaa siitä itsellesi ja perheellesi maukasta arkiruokaa. Paprika sopii melkein ruokaan kuin ruokaan, mutta kokeile sitä ainakin seuraavissa!

1. Kana-kasvispelti

Jos kaipaat helppoa (ja edullista) joka päivän ruokaa, tee tämä yhden pellin ateria, joka onnistuu viidestä raaka-aineesta! Saat vihanneksiin hyvää makua marinoiduista kanankoivista valuvan rasvan avulla.

Kana-kasvispelti 2023 (680 x 298)

2. Täytetyt paprikat

uunipaprikat ovat luovan kokin valinta! Voit nimittäin laittaa täytteeksi melkein mitä vain jääkaapistasi sattuu juuri nyt löytymään. Tämä mehevä uunipaprikoiden täyte syntyy helposti valmisriisiseoksesta, vuohenjuustosta ja savukalkkunaviipaleista.

Vuohenjuusto-savukalkkunatäytteiset uunipaprikat 2018 (680 x 298)

3. Paahdettu paprika-tomaattikeitto

Saat ihanan täyteläisen kasviskeiton, kun paahdat uunissa paprikoita ja tomaatteja. Vielä parempi keitosta tulee, kun otat paprikoista kuoret pois. Katso ohjeet tästä.

Tarjoa keitto joko pääruokana tai pienempinä alkuruoka-annoksina. Tämä maistuu niin hyvältä, että jäät taatusti koukkuun!

Paahdettu paprika-tomaattikeitto 680x300

4. Slaavilainen kanapata

Oletko ikävöinyt tätä klassikkoruokaa? Erityisesti jos tykkäät sinihomejuustosta, kokkaa tätä ja pääset heti ihaniin ruokamuistoihin. Tomaattisoseella ja valkosipulilla maustettu kanapata saa täyteläisyyttä sinihomejuuston lisäksi smetanasta.

Slaavilainen kanapata 2021 (680 x 298)

5. Paprika-kanasalaatti

Paprika ja kana ovat mainio makupari. Ne toimivat yhdessä varsinkin erilaisissa salaateissa. Tee maistuva lounassalaatti makeaksi paahdetuista suippopaprikoista ja grillatusta kanasta. Tämä resepti on superhyvä varsinkin kaikille meal preppaajille!

Paprika-kanasalaatti 2021 (680 x 298)

Osta ainekset kätevästi verkkokaupasta!