Kesäiset jälkiruoat vievät kielen mennessään - 10 parasta kesäherkkua

Kesäiset jälkiruoat vievät kielen mennessään - 10 parasta kesäherkkua

Päivitetty 18.4.2023

Kesäinen jälkiruoka kruunaa niin rennon mökkipöydän kuin kesän juhlatkin. Kesän jälkiruoat ovat maultaan erityisen raikkaita ja makeita. Niissä maistuvat sesongin mansikka, mustikka ja raparperi.

Makeat mansikat ja mustikat ja kirpeä raparperi tarjoavat lukemattomia mahdollisuuksia kesän jälkiruokien valmistukseen. Kotimaisten marjojen ja raparperin sesongissa kesäjälkkäreissä kannattaa suosia suomalaista!

1. Raparperipiirakka

Raparperin kirpeys tasapainottaa herkullisia makeita jälkiruokia. Raparperipiirakassa on runsaasti täytettä ja piirakka maistuu parhaalta vaniljajäätelön tai -vaahdon kanssa. Kokeile myös raparperihyvettä! Sen pehmeän marenkihunnun alta löytyy raikasta raparperikiisseliä.

Perinteinen raparperipiirakka kuvitus

2. Mansikkakakku

Vähintään kerran kesässä pöytään katetaan klassinen ja kaikkien rakastama mansikkakakku! Mansikkakakku on perinteinen valinta varsinkin syntymäpäiväjuhlien tai puutarhajuhlien jälkiruoaksi. Mansikkakakku sopii mainiosti myös kesäisiin illanistujaisiin. Oikeastaan se sopii nautittavaksi ihan aina, kun kaipaat herkullista makeaa leivonnaista kesällä!

Mansikkakakku 680

3. Överivohveliwrap

Kotimainen mansikka on varmasti monelle kesän ykkösherkku, joka sopii erinomaisesti erilaisiin kesäisiin jälkiruokiin. Tällä överillä herkulla yllätät ystäväsi taatusti!

Överivohveliwrap 2017 (680x 298)

4. Muurinpohjaletut

Jälkkäreitä voi kesäisin valmistaa myös ulkona luonnon helmassa. Kesämökillä paistetut muurinpohjaletut ovat maukas lopetus grilliaterialle. Lettujen paistaminen on myös mukavaa yhdessäoloa!

Muurinpohjaletut 2021 680 x 300

5. Helppo mustikkapiirakka

Tuore suomalainen mustikka värjää suun siniseksi ja saa jälkkärit maistumaan. Helppo mustikkapiirakka on nopea kesän kahvipöytien herkku. Jos haluat kahvin sijasta nauttia viileää juomaa mustikkapiirakan kanssa, voit kokeilla jääteetä. Esimerkiksi mustikka- tai marjajäätee sopii hyvin mustikkapiirakan kanssa.

Kokeile leipoa myös herkulliset mustikkamuffinit, jotka kuorrutetaan sulatetulla valkosuklaalla.

Helppo mustikkapiirakka 680x300

6. Raparperivispipuuro

Raparperi on yksi Suomen kesän ikonisista raaka-aineista! Kokeile tällä kertaa raparperia vispipuuron muodossa. Tähän näppärään jälkiruokaan tulevat kaverisi taatusti kysymään reseptiä.

Raparperivispipuuro 2023 (680 x 298)

7. Mustaherukkajuustokakku

Jos olet niin onnekas, että takapihallasi kasvaa mustaherukoita, kokeile tätä kakkua! Ihana mustaherukkainen juustokakku on herkullinen valinta kesäisille kahvihetkille, olipa kyseessä sitten oma pikainen kahvitauko tai pidempi kahvitteluhetki ystävien kanssa.

Mustaherukkajuustokakku 2023 (680 x 298)

8. Amppari-jäätelökakku

Koko perheen suosikkikakku! Haluatko kuulla pian lasten iloisia ja yllättyneitä ääniä keittiöstäsi? Saat jäätelökakun helposti ja nopeasti pöytään yllättämään kesälomalaiset vaikka helteisen uimaretken jälkeen.

Amppari-jäätelökakku 2022 (680 x 298)

9. Paahdettu hedelmäsalaatti

Todellinen grillimestari laittaa kaiken grilliin, myös jälkiruoan! Chilillä, vaniljalla ja limetillä maustetut paahdetut hedelmät ovat ihanan raikas jälkiruoka. Tarjoa koukuttavan hyvä jälkkäri esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

Paahdettu hedelmäsalaatti 2019 (680 x 298)

10. Vadelmapannacotta

Marjoista valmistetut jäädykkeet ovat kevyitä ja raikkaita jälkkäreitä ja siksi ne sopivatkin esimerkiksi kesäloman alkua juhlistamaan täydellisesti. Vadelmapannacotta on myös mainio helppo piknikherkku. Se on helppo ottaa mukaan kylmälaukkuun, sillä pannacotan voi tehdä vaikka pieniin lasipurkkeihin valmiiksi annoksiksi. Tarvitset vadelmapannacottaan vain neljä ainesta!

vadelmapannacotta 680x300