Kesäiset jälkiruoat vievät kielen mennessään

Kesäiset jälkiruoat vievät kielen mennessään

Kesän jälkiruoat ovat raikkaita ja makeita. Niissä maistuvat erityisesti sesongin mansikka, mustikka ja raparperi.

Makeat mansikat ja mustikat ja kirpeä raparperi tarjoavat lukemattomia mahdollisuuksia kesän jälkiruokien valmistukseen. Mikä parasta, jälkkäreitä voi kesäisin valmistaa myös ulkona luonnon helmassa. Kesämökillä paistetut muurinpohjaletut mansikkacremen kera ovat maukas lopetus grilliaterialle. Kotimaisten marjojen ja raparperin sesongissa kesäjälkkäreissä kannattaakin suosia suomalaista!

Kotimainen mansikka on varmasti monelle kesän ykkösherkku, joka sopii erinomaisesti erilaisiin kesäisiin jälkiruokiin. Miten olisi esimerkiksi raikas lime-mansikkapannacotta, helppotekoiset suklaamansikat tai viileät suklaa-mansikkapuikot? Vähintään kerran kesässä pöytään katetaan klassinen mansikkakakku.

Tuore suomalainen mustikka värjää suun siniseksi ja saa jälkkärit maistumaan. Helppo mustikkapiirakka on nopea kesän kahvipöytien herkku, mustikkamuffinit kuorrutetaan sulatetulla valkosuklaalla ja mustikka-jogurttipuikot viilentävät mukavasti lämpimällä säällä. Ja kuka voisi vastustaa perinteistä pullapohjaista mustikkapiirakkaa kylmän maitolasillisen kera?

Raparperin kirpeys tasapainottaa herkullisia makeita jälkiruokia. Raparperipiirakassa on runsaasti täytettä ja piirakka maistuu parhaalta vaniljajäätelön tai -vaahdon kanssa. Raparperihyveen pehmeän marenkihunnun alta löytyy raikasta raparperikiisseliä. Tuulihatut raparperitäytteellä sopivat makeiksi suupaloiksi kesän juhliin.