Leivo ihanimmat leivonnaiset appelsiinista

Leivo ihanimmat leivonnaiset appelsiinista

Päivitetty 18.12.2023

Mehukas appelsiini maustaa leivonnaiset raikkaalla makeudellaan. Appelsiini sopii niin juustokakkuihin, paistoksiin kuin piirakoihinkin. Kokosimme yhteen makeimmat reseptit appelsiinileivonnaisiin, kokeile ja loihdi ihania appelsiinisia herkkuja!

Appelsiini raikastaa ihanasti erilaiset leivonnaiset ja se sopii hyvin makupariksi esimerkiksi makealle kinuskille tai suklaalle. Appelsiinista voi leivonnassa hyödyntää niin kuoren, mehun kuin hedelmälihankin. Raastettu kuori maustaa kakkutaikinat, mehulla voi kostuttaa kakkupohjat tai sillä voi maustaa täytteitä ja appelsiiniviipaleita voi käyttää upean koristelun tekemisessä!

1. Appelsiini-kinuskikakku

Tähän upeaan täytekakkuun on yhdistetty raikkaan appelsiinin parhaat kaverit kinuski ja suklaa! Suklainen kakku täytetään appelsiinikreemillä, kostutetaan appelsiinimehulla ja -marmeladilla ja lopuksi koristellaan appelsiinikinuskilla. Tämä on appelsiinifanin takuuvarma suosikkikakku!

Appelsiini-kinuskikakku kuvitus

2. Appelsiinijuustokakku

Appelsiinijuustokakku on kaunis kirkkaankeltainen kakku, joka ilahduttaa vaikkapa kevään juhlissa! Appelsiini maistuu raikkaana niin juustokakun täytteessä kuin kiilteessäkin. Lopuksi kakun voi koristella kauniilla kandeeratuilla appelsiininkuorilla tai appelsiiniviipaleilla.

Appelsiinijuustokakku (680x300)

3. Suklaa-appelsiinirahkapiirakka

Suklaa-appelsiinirahkapiirakka on nimetty myös pantteripiirakaksi hauskojen pantteritäpliensä ansiosta! Suklaisen pohjan päälle lisätään vaniljainen appelsiinirahkatäyte ja lopuksi täytteen päälle tehdään söpöt pantteripilkut suklaasta.

pantteripiirakka

4. Paistettu appelsiinijuustokakku

Ihanan täyteläinen appelsiinijuustokakku hurmaa raikkaalla appelsiinin maulla! Sekä pohjaan että täytteeseen on lisätty appelsiinia raikastamaan juustokakkua. Kakun päälle valmistetaan karamelliseksi paistetut appelsiiniviipaleet, jotka viimeistelevät kauniin juustokakun!

Paistettu appelsiinijuustokakku (680x300)

5. Appelsiini-seeprakakku

Tämän kakun ohuet raidat muistuttavat hauskasti seepraa! Seeprakakku maustetaan appelsiinien kuorella ja mehulla sekä tummalla kaakaojauheella, eikä se sisällä ollenkaan maitoa, joten se sopii myös maidottomaan ruokavalioon.

Appelsiini-seeprakakku (680x300)

6. Jäädytetty appelsiini-suklaajuustokakku

Tämä appelsiini-suklaajuustokakku on juhlapöytien viilein kakku ja se valmistuu ilman liivatetta! Herkullisen appelsiinisen suklaakakun täyte saa jäätyä yön yli pakastimessa. Lopuksi juustokakku koristellaan näyttävillä pursotuksilla, suklaarouheella ja appelsiinikuoriraasteella.

Jäädytetty appelsiini-suklaajuustokakku (680x300)

Appelsiinit leivonnaisiin kätevästi myös verkkokaupasta!