Raikas sitruuna lumoaa leivonnaisissa

Raikas sitruuna lumoaa leivonnaisissa

Sitruuna on maukkaan raikas hedelmä, joka tuo ihanaa kirpeyttä erilaisiin leivonnaisiin. Maistuisiko sinulle sitruunainen piirakka, juustokakku tai paistos? Listasimme ihanimpia reseptejä sitruunaleivonnaisiin, löydä sinulle mieluisin kirpeä sitruunaherkku!

Sitruuna on monipuolinen hedelmä, joka sopii raikastamaan leivonnassa niin juustokakut, piirakat kuin paistoksetkin. Sitruunasta voi käyttää sen mehua, kuorta ja hedelmälihaa tuomaan raikkautta ja kirpeyttä leivonnaisiin. Sitruunanmehu sopii maustamaan niin kakkupohjat kuin täytteetkin, sitruunankuorta voi raastaa tuomaan makua ja väriä herkkuihin, ja sitruunaviipaleet sopivat hyvin koristelemaan leivonnaiset!

1. Sitruuna-marenkijuustokakku

Tämä näyttävä sitruunainen juustokakku hurmaa varmasti juhlapöydässä! Sitruunajuustokakku valmistuu helposti ilman uunia ja se koristellaan näyttävästi marengilla, jonka pinnan voi viimeistellä kaasupolttimella kauniin paahtuneeksi. Tarjoa kakku heti marengin lisäyksen jälkeen, jotta marenki ei ehdi vetistymään.

Sitruuna-marenkijuustokakku 2023 (680 x 298)

2. Sitruunapiirakka

Rapea muropohja ja kirpeä sitrustäyte, siinäpä täydellinen yhdistelmä! Leivo piirakka valmiiksi jo edellisenä päivänä, näin täyte maistuu entistä herkullisemmalta ja pohja myös pehmenee sopivasti jääkaapissa säilyttäessä. Tarjoa kermavaahdon kanssa, jos haluat taittaa sitruunatäytteen kirpakkuutta.

680x300-Sitruunapiirakka 2021

3. Sitruuna-marenkipiirakka

Sitruuna-marenkipiirakka on kahvipöytien kestosuosikki! Siinä yhdistyvät ihanan makea marenki sekä raikkaan kirpakka sitruunakiisseli. Kun marenki on lisätty kiisselitäytteen päälle, piirakka laitetaan vielä hetkeksi uuniin, jotta marenki saa kauniin ruskean värin. Jäähdytä sitruuna-marenkipiirakka huoneenlämpöiseksi ja tarjoa saman päivän aikana.

Sitruunamarenkipiirakka (680x300)

4. Sitruunapalat

Raikkaan makeat ja sopivan kirpeät sitruunapalat valloittavat maullaan. Piirakan täytteen annetaan jäädä hieman tahmeaksi ja uunin jälkeen piirakan annetaan vielä jähmettyä jääkaapissa, joten voit valmistaa piirakan jääkaappiin odottamaan jo edellisenä päivänä. Koristele sitruunapalat tomusokerilla, vaahdotetulla kermalla sekä syötävillä kukilla.

Sitruunapalat 2022 (680 x 298)

5. Sitruuna-oliiviöljykakku

Tämä mehevän pehmeä kakku on hurmaava! Ihastuttava sitruuna-oliiviöljykakku valmistuu helposti: kääntele ainekset yhteen, vältä turhaa sekoittamista, kaada taikina vuokaan ja laita vuoka uuniin. Valitse kakkuun omaan makuun sopiva oliiviöljy, esimerkiksi mieto oliiviöljy päästää sitruunan kakun makujen pääosaan! Tarjoile valmis kakku mascarponevaahdon sekä tuoreiden vadelmien kanssa.

Sitruuna-oliiviöljykakku (680x300)

6. Sitruunaruudut

Sitruunaruudut ovat makean kirpeitä ja ihanan tahmeita, ja ne maistuvat vastustamattoman hyviltä! Ruutujen rakenteen salaisuus on kondensoitu maito, joka myös takaa, että sitruunaruudut maistuvat mainion makeilta. Leikkaa kypsä levypiirakka ruuduiksi ja koristele sitruunaruudut tomusokerilla sekä sitruunaviipaleilla.

Sitruunaruudut (680x300)

Ainekset sitruunaisiin herkkuihin kätevästi myös verkkokaupasta!