Mandariini tuo pirteyttä keittiön herkkuihin

Mandariini tuo pirteyttä keittiön herkkuihin

Päivitetty 20.12.2023

Mandariinia kannattaa kokeilla sitruunan tai appelsiinin tapaan ruoanlaitossa ja leivonnassa! Tuoreita mandariineja saa pitkin kevättalvea kaupan hevi-osastolta, mutta myös säilykemandariinit maistuvat mainiolta eri resepteissä. Listasimme parhaat mandariinireseptit, joita kannattaa ehdottomasti testata!

Mandariini maistuu mainiolta tuoreeltaan, mutta kokeile sitä myös ruoanlaitossa ja leivonnassa. Mandariinista ruoat ja leivonnaiset saavat sopivaa makeutta ja hapokkuutta. Mandariinit sopivatkin yllättävän moneen reseptiin!

1. Mandariinisalaatti

Tuoreet mandariinilohkot sopivat mainiosti myös salaatteihin tuomaan raikkautta! Tähän salaattiin on tehty myös mandariinimehusta kastike, johon on lisätty muun muassa neitsytoliiviöljyä ja valkoviinietikkaa. Avokado ja mantelit tuovat ruokaisuutta salaattiin, halutessa joukkoon voi lisätä myös fetajuustoa.

Mandariinisalaatti (680x300)

2. Mandariinikeikauskakku

Mandariinikeikauskakku sopii mainiosti kevättalven juhlapöytään! Fariinisokeri ja mandariiniviipaleet takaavat ihanan karamellisen pinnan keikauskakulle. Kun kakku on valmis, tarjoile se esimerkiksi vaahterasiirapin ja vaniljajäätelön kanssa.

Mandariinikeikauskakku (680x300)

3. Mandariinikana

Mandariini sopii myös broilerikastikkeen joukkoon! Suolaisen ja makean yhdistelmä toimii myös tässä kastikkeessa ja mandariinilohkot tuovat raikasta hedelmäisyyttä mukaan kastikkeesesen. Tarjoile maukas mandariinikana riisin, ohran tai pastan kanssa.

Mandariinikana (680x300)

4. Mandariinitoast

Oletko kokeillut mandariinisiivuja paahtoleivän päällä? No, nyt kannattaa kokeilla! Rapea paahtoleipä, raikas mandariini ja tuorejuusto ovat voittamaton makuyhdistelmä. Mandariinisiivujen päälle voi halutessa vielä valuttaa hieman hunajaa ja rouhia mustapippuria.

Mandariinitoast (680x300)

5. Mozzarella-sitrussalaatti

Mozzarella-sitrussalaatissa valloittavat alkuvuoden raikkaat ja värikkäät sitrukset! Mandariini sopii hyvin mukaan tasapainottamaan muita hapokkaampia sitrushedelmiä. Sitrussalaatin alle tehdään couscousia ja päälle revitään paloja mozzarellasta. Lisää salaatin pinnalle rouhittuja pistaasipähkinöitä, oliiviöljyä ja mustapippuria.

Mozzarella-sitrussalaatti (680x300)

Parasta mandariineista

Pirkka espanjalainen mandariini 650g - kuva

Pirkka espanjalainen mandariini 650g

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat mandariinisorbetti 500ml/380g g,l,m - kuva

Pirkka Parhaat mandariinisorbetti 500ml/380g g,l,m

Katso lisää ›

Pirkka Virkeä mandariini-appelsiini-tyrnijuoma CDE-vitamiinit 1l - kuva

Pirkka Virkeä mandariini-appelsiini-tyrnijuoma CDE-vitamiinit 1l

Katso lisää ›

Pirkka mandariinilohkot mehussa 300g/175g - kuva

Pirkka mandariinilohkot mehussa 300g/175g

Katso lisää ›