Leivo ja kokkaa sitrushedelmistä – 20 parasta reseptiä

Leivo ja kokkaa sitrushedelmistä – 20 parasta reseptiä

Päivitetty 12.12.2023

Poimi K-kauppasi hedelmätiskistä ihania sitrushedelmiä ja mausta reseptit raikkaasti. Sitruksista teet monenlaisia suolaisia ruokia ja makeista leivonnaisia. Näistä saat vitamiinit kaupan päälle!

Appelsiinia sekä ruoanlaittoon että leivontaan

Appelsiini sopii loistavasti niin ruoanlaittoon kuin leivontaan ja erilaisiin jälkiruokiin. Ruoanlaitossa appelsiini sopii erityisen hyvin vaalean lihan sekä kalan ja äyriäisten pariksi. Salaatteihin appelsiini tuo ihanaa raikkautta ja makeutta. Leivonnaisissa ja jälkiruoissa appelsiinin kanssa parhaiten sopivat kinuski ja suklaa.

Appelsiiniuunilohi (680x300) Kuvassa: Appelsiiniuunilohi

Greipit ja verigreipit erityisesti salaatteihin

Greippien ja verigreippien raikas maku sopii erityisen hyvin erilaisiin salaatteihin. Puolitetut greipit ovat myös herkullisia välipaloja, erityisesti vaikkapa mikrossa tai uunissa hunajan kanssa paahdettuna. Greippien ja verigreippien mehu sopii lisäksi hyvin lihojen marinointiin!

Mozzarella-sitrussalaatti (680x300) Kuvassa: Mozzarella-sitrussalaatti

Sitruunasta kirpeyttä ruokiin

Harva pystyy syömään sitruunaa sellaisenaan ilman irvistelyä, mutta sitruunan kirpeä happamuus sopii monipuolisesti eri ruokiin, kastikkeisiin, juomiin, jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Sitruuna sopii erityisen hyvin maustamaan kanaa ja kalaa. Jälkiruoissa ja leivonnaisissa sitruunan happamuutta tasapainotetaan esimerkiksi makealla marengilla. Kokeile seuraavia sitruunareseptejä:

Sitruunakanapelti 2021 kuvitus Kuvassa: Sitruunakanapelti

Veriappelsiinista on moneen

Veriappelsiinin kauniin punainen väri on näyttävä lisä ruokiin ja leivonnaisiin. Veriappelsiinin makean täyteläinen maku sopii niin pääruokiin kuin jälkiruokiinkin. Veriappelsiini on myös makoisa herkuteltava, kun sen puolittaa ja ripottelee päälle hieman kanelia sekä ruokosokeria ja antaa puolikkaiden paahtua hetken uunissa.

Veriappelsiinilehtikaalisalaatti Kuvassa: Veriappelsiini-lehtikaalisalaatti

Sitrushedelmiä korin täydeltä

Pirkka Parhaat mandariini Espanja 1lk - kuva

Pirkka Parhaat mandariini Espanja 1lk

Katso lisää ›

Pirkka Luomu sitruuna - kuva

Pirkka Luomu sitruuna

Katso lisää ›

Pirkka espanjalainen klementiini 1,5kg - kuva

Pirkka espanjalainen klementiini 1,5kg

Katso lisää ›

Pirkka appelsiini - kuva

Pirkka appelsiini

Katso lisää ›