Sitrukset tuovat valoa pimeyteen

Sitrukset tuovat valoa pimeyteen

Sitrukset laittavat vipinää päivään, mutta pitävät huolta myös terveydestä. Niissä on paljon vitamiineja ja hivenaineita. Esimerkiksi appelsiinit sisältävät paljon C-vitamiinia.

Sitruksia voi syödä sekä sellaisinaan suoraan lohkottuina tai niistä voi puristaa esimerkiksi mehua. Usein sitrukset kuoritaan kokonaan ja napostellaan esimerkiksi välipaloina. Ne sopivat niin kakkujen raaka-aineiksi, mutta myös niiden kuorista voi saada pirteitä elementtejä koristeluun. Katso alta videovinkit mehustukseen ja sitrusten fileointiin.

Sitruksien satokaudesta kannattaakin ottaa kaikki hyöty irti hyödyntämällä niitä eri tavoin eri aterioiden yhteydessä. Sitrukset ovat makea ja edullinen tapa saada vitamiineja talven keskellä.

Monet sitrukset ovat pirteän oransseja ja ne ovat antaneet nimensä oranssille värille useassa kielessä. Eurooppaan ensimmäiset sitrukset saapuivat ajanlaskumme alussa.

Makuja sitruksista

Pirkka-sitrukset

    Sinua saattaisi kiinnostaa