Sitruuna tuo raikasta potkua arkiruokiin – 8 maukasta reseptiä sitruunasta
Sitruuna on ihanan raikas hedelmä, jonka kirpeä happamuus sopii hyvin maustamaan myös arkiruokia. Sitruuna taipuu moniin eri ruokiin ja se sopii hyvin niin lihan, kalan kuin kasvistenkin makupariksi. Hyödynnä sitruunasta sen mehu, kuori sekä hedelmäliha ja loihdi herkullisia sitruunaisia herkkuruokia!
1. Sitruunakanapelti
Jos tiskaus ei ole lempipuuhaasi, on tämä resepti taatusti suosikkisi! Sitruunaisesta kanasta, pehmeäksi paahtuneesta valkosipulista ja paistetuista perunoista syntyy näyttävä ruoka, joka valmistuu näppärästi yhdellä pellillä.
2. Sitruunainen uunilohipasta
Sitruunainen uunilohipasta ihastuttaa helppoudellaan! Kermaisen mehevä pasta on täydellinen arkiruoka koko perheelle, sillä se valmistuu alle puolessa tunnissa. Pastan keittyessä lohi kypsyy uunissa ja lopuksi kaikki ainekset sekoitetaan samaan uunivuokaan.
3. Sitruuna-valkosipulilihapullat
Sitruunalla ja valkosipulilla maustetut lihapullat vievät välimerelliseen tunnelmaan! Lihapullien sekaan sekoitetaan hieman raastettua sitruunankuorta tasapainottamaan jauhelihan rasvaisuutta. Viimeistele annos vielä herkullisella sitruuna-valkosipuliöljyllä!
4. Sitruuna-kanapasta
Herkullinen sitruuna-kanapasta valmistuu nopeasti alle puolessa tunnissa. Kana saa makua itse valmistetusta sitruunaisesta marinadista. Pastan joukkoon lisätään kirsikkatomaatteja sekä kesäkurpitsaa ja juustoista ruokakermaa. Koristele annos tuoreilla yrteillä sekä parmesaaniraasteella.
5. Sitruuna-lehtikaalipasta
Helppo sitruunainen kermakastike valmistuu pastan keittyessä. Rapea pannulla paistettu lehtikaali sekä paahdetut hasselpähkinät tuovat annokseen sopivasti rouheaa suutuntumaa. Viimeistele pasta parmesaanijuustolla ja nauti!
6. Varsiparsakaali-kikhernelimonello
Tämä limonellopasta saa makunsa sitruunaisesta ruokakermasta. Kikherneet paistetaan pannulla hetken aikaa ja ne maustetaan sitruunankuorella sekä suolalla. Varsiparsakaalit keitetään ja sen jälkeen paistetaan pannulla. Lopuksi keitetty pasta, limonellokerma, kikherneet sekä varsiparsakaalit sekoitetaan yhteen ja annos viimeistellään tuoreella korianterilla.
7. Sitruunainen lohikeitto
Jos haluat nopeasti ja vähällä sotkulla lohikeittoa, oikaise keiton tekoa valmiilla pakastelohikuutioilla. Tämän lohikeiton kirkkaammassa liemessä maistuvat kerman sijasta sitruuna ja kaprikset, jotka tuovat uusia makuja tuttuun suosikkiruokaan.
8. Sitruunarisotto
Ihanan raikas sitruunarisotto maistuu tyylikkäämmän aterian alkuruokana tai vaikkapa kalan lisäkkeenä! Risottoon tuovat makua myös salottisipuli sekä valkosipuli ja parmesaanijuusto. Risotto viimeistellään sitruunanmehulla ja raastetulla sitruunankuorella.