Aurinko antaa sitruksille makeuden ja riittävä sademäärä hedelmän koon. Yön ja päivän lämpötilavaihtelu luo puolestaan sitrushedelmien kuoreen tyypillisen, kauniin keltaisen tai oranssin värin. Alkukaudesta sitrushedelmän kirpeys voittaa hennon makeuden, kun taas pääsatokauden aikana makeus ja happamuus ovat herkullisesti tasapainossa. Aivan satokautensa loppusuoralla oleva sitrushedelmä on useasti kuiva ja kuituinen ja tällöin on korkea aika vaihtaa lajiketta tai siirtyä seuraavan alkuperämaan pääsadon antiin.
Sitruslajikkeiden valikointi myyntiin on tarkkaa työtä, jossa K-ruokakaupoilla onkin vuosikymmenien kokemus. Satokausien tarkkailua, laadun valvontaa ja tuottajien kanssa keskustelua. Yksi asia on kuitenkin varmaa – asiakas saa aina tuoreita sitruksia K-ruokakauppojen valikoimasta.
Valinnan varaa mausta tinkimättä
Yhdessä sitruspuussa on aina hyviä ja vähemmän hyviä yksilöitä. Lajittelu eri laatu- ja kokoluokkien välillä tapahtuu sitruspakkaamoilla ostajan laatuvaatimusten mukaisesti. K-ruokakaupat haluavat tarjota asiakkailleen eri hintaisia vaihtoehtoja, kuitenkin aina mausta tinkimättä ja sesonkien parhaita lajikkeita korostaen. Katso, mikä on tässä kuussa premium valinta, varma valinta ja valinta pieneen hintaan. >>