Välipalat mustikasta

Välipalat mustikasta

Päivitetty 13.6.2023

Mustikka on terveellinen suomalainen marja, joka maistuu monelle. Monikäyttöisestä mustikasta valmistuvat herkulliset välipalat, jotka hellivät niin mieltä kuin vatsaa. Lisää tätä luonnon omaa supermarjaa puuroihin, smoothieihin, jogurtin joukkoon tai pannukakkuihin.

Aloita aamu mustikalla

Mustikka sopii aamuun erinomaisesti, koska se sisältää vitamiinien ja polyfenolien lisäksi terveellisiä ravintokuituja. Mustikka ja viljat ovatkin lyömätön yhdistelmä, sillä niiden sisältämien kuitujen ansiosta nälkä pysyy poissa pitkään. Mustikkaa voi sujauttaa puuron lisäksi myös erilaisiin smoothieihin, jotka maistuvat aamulla niin lapsille kuin aikuisillekin. Nopea ja helppo aamiainen valmistuu yksinkertaisimmillaan luonnonjogurtista, myslistä ja mustikoista. Kaurapuuron, raejuuston ja mustikoiden yhdistelmä on myös mainio liikkujan aamiainen.

Tuorepuuro mustikoista 2019 (680x300) Kuvassa: Tuorepuuro mustikoista

Mustikka maistuu välipalana

Terveellisestä mustikasta valmistuvat aamupalan lisäksi myös ihanat välipalat. Välipalat pitävät huolen siitä, että jaksat hyvin koko päivän! Kätevä välipala on ravitseva, kulkee mukana töihin tai kouluun ja on helppo valmistaa. Viileät mustikka-jogurttipuikot ovat mainio välipala erityisesti kuumana kesäpäivänä.

Mustikkakiisseli 2018 (680x300) Kuvassa: Mustikkakiisseli