Yllättävät makuelämykset lehtiselleristä x 5

Yllättävät makuelämykset lehtiselleristä x 5

Mitä tehdä selleristä? Rouskuvan koukuttava lehtiselleri sopii smoothieen ja dippikasvisten joukkoon. Vihreä herkku maistuu kuitenkin erityisen hyvin myös salaateissa ja jopa pataruoissa.

Lehtiselleri sopii rouskuvaksi dipattavaksi tai tuomaan lisämakua salaatteihin. Nappaa yllättävät ideat lehtisellerin hyödyntämiseen ja aloita kokkaus!

1. Jambalaya

Joko olet kokeillut tätä iloisen rentoa louisianalaista riisiruokaa? Mainiota reseptiä voit muokkailla oman maun ja keittiön raaka-ainetilanteen mukaan. Tomaattiseen ja hieman tuliseen jambalayaan laitetaan yleensä makkaraa, kasviksia sekä kanaa tai äyriäisiä.

Jambalaya 2017 (680 x 298)

2. Ragùkastike

Haluatko hurmata läheisesi kotikeittiössä todellisella ravintolaruoalla? Tällä reseptillä onnistut loihtimaan ravintolatasoisen, maistuvan ragùn. Lisää halutessasi pekonia tai savukylkeä antamaan vielä lisää makua.

Ragùkastike 2014 (680 x 300)

3. Marokkolainen jauhelihakeitto

Tästä keitosta tulee taatusti koko perheen suosikki! Mausta arjen kestosuosikki jauhelihakeitto tällä kertaa marokkolaisittain ja vaihda halutessasi jauheliha karitsanjauhelihaan. Ohje on sopivan simppeli ja lopputulos on todella tykätty!

Marokkolainen jauhelihakeitto

4. Vegaaninen shepherd's pie

Kaipaatko jotain ihanan pehmeää ja makoisaa ruokaa mahantäytteeksi? Tee juuriselleriä hyödyntämällä vegaaninen shepherd's pie ja saat uunista tuoksuvan ruoan, josta riittää lämmitettävää moneksi päiväksi. Tämä maukas ja täyttävä ruoka on myös loistava hävikkiruoka, sillä se valmistuu helposti ylijääneestä perunamuusista.

vegaaninen shepherds pie

5. Waldorfin leivät

Waldorfin salaatti on monelle tuttu juhlasalaatti joulupöydästä, mutta samat huikeat maut voi herkutella myös cocktailpaloina. Laita nämä pikkuherkut tarjolle juhlan kuin juhlan kunniaksi ja vieraasi napsivat ne takuulla nopeasti!

Waldorfin leivät 2015 (680 x 300)