Haku Pirkka Parhaat -tuotesarjan pientoimittajaksi on käynnissä

Haku Pirkka Parhaat -tuotesarjan pientoimittajaksi on käynnissä

Julkaistu 3.5.2024

Suomalainen tuotanto ja sen tukeminen on tärkeää sekä asiakkaillemme että meille K-ryhmässä. Siksi haluamme nyt laajentaa oman Pirkka Parhaat -merkkimme kotimaisten pientoimittajien tuotteiden valikoimaa, ja tuoda kaikkien noin 1100 K-ruokakauppamme valikoimaan uusia, asiakkaitamme kiinnostavia tuotteita.

Mistä on kyse?

Haemme keväällä 2024 K-ruokakaupoissa myytävään Pirkka Parhaat -tuotesarjaan uusia tuotteita.

Tämän pientoimittajahankkeemme tavoitteena on tuoda suomalaisten saataville entistä laajemmin laadukkaita kotimaisia tuotteita. Pientuottajille/-toimittajille tarjoamme ponnahduslaudan laajempaan kasvuun: hankkeeseen valittujen pientoimittajien on mahdollisuus saada tuotteensa valtakunnallisesti myyntiin ja siten kasvattaa tuotantoaan hallitusti.

Hankkeen päätyttyä tavoitteena on lanseerata Pirkka Parhaat-sarjaan laadukkaita pientoimittajatuotteita neljässä eri kategoriassa: aamupala, välipala, herkuttelu ja valmisruoka.

Tarjoamme hankkeeseen mukaan valituille pientoimittajille tukea tuotteen potentiaalin arvioimiseen laadullisesti ja kaupallisesti. Tuotantoon valittujen tuotteiden pakkaussuunnittelu toteutetaan Keskon toimesta, ja varsinaisen lanseerauksen tukena ovat K-ryhmän omat mediat.

Mikä tekee Pirkka Parhaat -tuotteen?

Pirkka Parhaat -sarja tarjoaa suomalaisille nautinnollisia, laadukkaita ja ajankohtaisia makuelämyksiä niin kotimaasta kun ulkomailta. Pirkka Parhaat luo ja tuo uusimmat trendit ja sesongit lähikauppaan, ja tekee kaupassakäynnin mielenkiintoiseksi.

Pirkka Parhaat on ikonisen Pirkka-tuotesarjan astetta herkullisempi, arjen juhlaksi kohottava isosisko. Sarjaan kuuluu jo yli 350 tuotetta elintarvikkeista kukkiin. Sarjaan valitaan tiukan seulan läpi raaka-aineiltaan, alkuperältään tai valmistustavaltaan erityiset kriteerit täyttäviä tuotteita. Pirkka Parhaat -sarjaan lanseerataan vuosittain kymmeniä uusia tuotteita.

Pirkka Parhaat –tuotteet tunnistaa kaupan hyllyiltä helposti laadukkaasta tummasta pakkausilmeestä. Herkuttelutuotteissa ilme on puolestaan houkuttelevan pastellinen.

Pirkka parhaat kuvakollaasi 680x300

Kuka voi hakea mukaan?

Hankkeeseen voivat hakea mukaan kaikki suomalaiset pientoimittajat/-tuottajat, joiden viimeisimmän päättyneen tilikauden liikevaihto on enintään 20 miljoonaa euroa. Tuotteen tai tuotteiden, joilla hankkeeseen haetaan mukaan, raaka-aineiden tulee olla lähtökohtaisesti kotimaisia.

Pääsääntöisesti Pirkka Parhaat -tuotteet lanseerataan laajasti K-Citymarketien, K-Supermarketien ja soveltuvin osin K-Marketien valikoimiin. Täten toimittajalla tulee tuotantokapasiteettinsa puolesta olla kyky toimittaa tuotetta K-ruokakauppojen valtakunnalliseen jakeluun. Tuotteen tulee ominaisuuksiensa osalta soveltua valtakunnalliseen jakeluun myös päiväyshallinnan ja kokonaissäilyvyyden osalta, huomioiden tuotteen yksilölliset ominaisuudet ja pakkausratkaisut.

Keskon omien tuotemerkkien valmistuslaitoksilta edellytetään voimassa olevaa, sertifioitua GFSI-hyväksyttyä (Global Food Safety Initiative) tai muuta K-ryhmän hyväksymää elintarviketurvallisuusjärjestelmää. Mikro- ja pienyrityksillä (EU-komission määritelmä) hyväksytään sertifioitujen tuoteturvallisuusjärjestelmien lisäksi myös kevyemmät GFSI Global Markets –tuoteturvallisuusohjelmat.

Aikataulu ja näin osallistut

Hakuaika pientoimittajahankkeeseen alkaa 3.5.2024 ja jatkuu 14.6.2024 saakka.

Hakuajan umpeutumisen jälkeen hakemusten joukosta valitaan tuotetestausvaiheeseen jatkavat tuotteet. Näytteiden laadullinen ja aistinvarainen arviointi suoritetaan kesän aikana, ja tuotteita voidaan jatkokehittää kommenttien perusteella yhdessä sovitun aikataulun mukaisesti alkusyksyyn saakka.

Myöhemmin syksyllä asiantuntijoista koostuva hankeraati valitsee hankkeessa jatkoon pääsevät toimittajat ja tuotteet, ja sopimusneuvottelut näiden tuotteiden toimittajien kanssa toteutetaan alustavan aikatauluarvion mukaan syys-lokakuun aikana. Valittujen toimittajien kanssa laaditaan Keskon tavarantoimittajasopimus, jossa sovitaan yhteistyön tarkemmista ehdoista. Tavoiteaikataulu tuotteiden lanseeraukselle K-ruokakauppojen hyllyihin on alkuvuosi 2025.

Hae mukaan täyttämällä hakulomake oheisen linkin takaa 14.6.2024 mennessä!

Täytä hakemus