Laukkaristen kasvihuoneessa Lepsämän kylässä kasvaa Pirkka suomalainen korianteri

Laukkaristen kasvihuoneessa Lepsämän kylässä kasvaa Pirkka suomalainen korianteri

Lepsämässä Nurmitarhat-kasvihuoneella kasvaa noin 30 erilaista yrttiä, salaattia ja versoa, joihin kuuluvat myös aromikkaat Pirkka suomalainen korianterit.

Puhdasta ruokaa Lepsämän kylästä

Nurmitarhat on Lepsämän kylässä Nurmijärvellä sijaitseva kasvihuone, jota pyörittävät Erno ja Johanna Laukkarinen yhdessä tyttärensä Marikan kanssa. Tilalla kasvaa noin 30 erilaista yrttiä, salaattia ja versoa, joihin kuuluvat myös aromikkaat Pirkka suomalainen korianterit. Jo nyt laajaa yrttivalikoimaa kasvatetaan jatkuvasti uusilla lajikkeilla. Erno kertoo ruoan puhtauden olevan hänelle ensiarvoisen tärkeää, eikä tilalla käytetä lainkaan kemiallisia torjunta-aineita. Työssään hän kertookin nauttivansa eniten puhtaan suomalaisen ruoan tuottamisesta suomalaisille kuluttajille. ”Se on kaiken A ja O tässä hommassa”, Erno painottaa.

Laukkaristen tie tilallisiksi

Nurmitarhat Oy oli alun perin Reija ja Rainer Blomqvistin omistama kasvihuone, jossa Erno Laukkarinen oli 90-luvulla töissä laitosmiehenä. Ernon jatkettua toisaalle ystävyyssuhde kuitenkin säilyi vanhaan työnantajaan. Niinpä Reija ja Rainer ottivat Ernoon yhteyttä vuonna 2005, jolloin he olivat itse valmiita jäämään sivuun tilan päivittäisestä pyörittämisestä. Lopulta Erno ja Johanna Laukkarinen ostivat Nurmitarhat itselleen vuonna 2006.

Tuoreus on tärkeää

Ernolle ja Johannalle on äärimmäisen tärkeää, että kaikki heidän käsistään lähtevät yrtit ja salaatit päätyvät kaupan hyllylle mahdollisimman tuoreina. Käytännössä se tarkoittaa sitä, etteivät he pidä tuotteita lainkaan varastossa, vaan kaikki kasvit pakataan lähetettäviksi tilausten mukaan. ”Kaikki on niin tuoretta kuin mahdollista. Jos tänään on tullut tilaus, niin tänään tuotteet meiltäkin lähtevät. Ensimmäiset tuotteet ovatkin jo saman päivän iltana kauppojen hyllyillä”, kertoo Erno Laukkarinen tyytyväisenä.

Katso Ernon suosittelema thailohen resepti tästä >>

Thailohi