Pirkka
Mitä pakkausmerkinnät tarkoittavat?

Mitä pakkausmerkinnät tarkoittavat?

Pirkka-tuotteiden tärkeät tuotetiedot ovat esillä entistä selkeämmin. Tarvittaessa voit kysyä lisätietoa tuotteista Ruokakeskon kuluttajapalvelusta.

Pirkka-tuotteen alkuperä aina selvillä

Pirkka-sarjan tuotteiden pakkausmerkinnät ovat aina olleet lainsäädännön vaatimuksia kattavammat. Kaikkiin kotimaisiin Pirkka-tuotteisiin merkitään valmistajan nimi sekä valmistuspaikkakunta. Ulkomaisiin Pirkka-tuotteisiin merkitään valmistusmaa.

Pirkka-elintarvikkeisiin on jo pitkään merkitty myös tuotteiden ravintoarvotaulukot, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, pakollisiksi kaikkiin elintarvikkeisiin. Säädösten mukaan niin kalassa, hedelmissä ja vihanneksissa kuin naudanlihassakin on oltava alkuperämerkinnät. Pirkka-tuotteissa, joissa liha on yhtenä pääraaka-aineena, on lihan alkuperä merkitty myös ainesosaluetteloon.

Kysy Pirkka-tuotteista!

Me Ruokakeskossa ja K-ruokakaupossa haluamme olla varmoja, että asiakkaamme saavat riittävästi tietoa tuotteista ostopäätöstensä tueksi. Jos etsitty tieto Pirkka-tuotteesta ei löydy pakkausmerkintöjen avulla, olethan yhteydessä kuluttajapalveluumme.

Ruokakeskon kuluttajapalvelu palvelee arkisin klo 9.00–13.00 puh. 0800 0 1000. Tavoitat meidät myös sähköpostilla: ruokakesko.kuluttajapalvelu@kesko.fi