Pirkka-lehden reseptit 11/2017

Pirkka-lehden reseptit 11/2017

Julkaistu 8.5.2018

Yksi vuoden huikeista makusesongeista on alkamassa. Järjestä pikkujoulut ta nauti joulun mauista ilman sen isompaa syytä.

Omenan lisäksi jouluhedelmäksi kruunattakoon persimon. Aurinkoisen oranssi persimon maistuu halloumin parina persimon-halloumisalaatissa, joka istuu arkiaterialle sekä pikkujoulupöytään. Kokeile persimonsiivuja myös piparkakkujen ja juuston kanssa.

Jos perinteiset jouluherkut haluaa sästää aattoaterialle, jouluruokia voi tarjota pikkujouluissa uudella kulmalla. Erillaista rosollia tarjoillaan annoskulhoihin kootttuna, ja kalapöydän klassikon, kylmäsavulohen, voi valmistaa yhdessä avokadon kanssa avokado-kylmäsavulohitartarina.

Leivonnaisista lakumokkapalat ovat erinomainen myyntiartikkeli esimerkiksi koulun joulumyyjäisiin.

Loppuvuoden juhlista huolimatta myös arkena täytyy syödä. Appelsiinilla täytetty uunibroileri ja couscous vie makumatkalle Pohjois-Afrikan suuntaan. Helppo fish and chips on gluteeniton resepti. Linssibolognese ja pinaattikeitto löytyvät ohjeistamme vegaanisina.

Lue digilehti >>