Pirkka-lehden reseptit 9/2017

Pirkka-lehden reseptit 9/2017

Julkaistu 1.6.2018

Suomessa kasvukausi kalenteripäivissä lyhyt, mutta valo tekee päivistä pitkiä. Näin kypsyvään satoon ehtii tiivistyä makua ja vitamiineja. Kokosimme marja- ja kasvisreseptejä, joista kannattaa nauttia juuri nyt.

Palsternakka kaveeraa mielellään muiden uunijuuresten kanssa, mutta tämän aromikkaan juureksen kannattaa antaa myös sooloilla. Soseuta palsternakoista palsernakkakeitto ja nauti juureksen persoonallisesta mausta.

Punajuurikin maistuu myös muuten kuin uunissa paahdettuna. Tässä lehdessä punajuuri ottaa porkkanan paikan mehevässä ja rennon rouheassa punajuurikakussa.

Kaalien lajikirjo on rikas, mutta yhdessä yksilössäkin riittää kokattavaa. Suikaloi keräkaali jogurttiseen kaalisalaattiin tai tee siitä kaali-makkarapannun päätähti.

Lehikaali on kaalisuvun trendikkäin edustaja. Kurttulehti sopii wokkeihin tai piirakoiden raaka-aineeksi. Lehtikaalista paahdetut sipsit ovat mainio vaihtoehto myös juures- ja perunalastuille. Lehtikaalisipsit saavat makua seesamiöljystä.

Myös kurpitsat alkavat olla keittiöissä tuttu näky. Kokeile esimerkiksi kvinoalla ja vuohenjuustolla täytettyjä myskikurpitsoja.

Metsien syysherkku on tietenkin puolukka, josta saa ihanan puolukka-jogurttijäätelön suolakinuskin kanssa.

Lue digilehti >>