Kahvinporoista Pirkka-puutarhanhoitotuotteita – innovaatiolla edistetään kiertotaloutta

Kahvinporoista Pirkka-puutarhanhoitotuotteita – innovaatiolla edistetään kiertotaloutta

Päivitetty 1.3.2023

Neste K -asemilta saa multaa, kyllä! Vuoden 2022 aikana Neste K –liikenneasemilta kerättiin 81 000 kg kahvinporoja, joista on tuotettu jo 55 000 pussia Pirkka Kaffe kasvumultaa.

Pirkka Kaffe kasvumulta - vastuullinen valinta

Nyt on muuten outo juttu. Neste K -asemilta saa multaa, kyllä! Vuoden 2022 aikana Neste K –liikenneasemilta kerättiin 81 000 kg kahvinporoja, joista on tuotettu jo 55 000 pussia Pirkka Kaffe kasvumultaa. Tarjoile kasveillesi tänä keväänä "kahvit" tai no ainakin pirteät Suomessa valmistetut mullat ja ravinteet. Nouda omasi meiltä. Neste K -jotta matkasi olisi parempi.

Kevään edetessä moni suuntaa kaupassa puutarhanhoitotuotteiden osastolle. Multahyllyiltä löytyy nyt uuteen kasvukauteen kiertotalousinnovaatio, jossa käytettyjä kahvinporoja hyödynnetään kasvumullaksi ja kasvuravinteeksi. Kahvin käyttö kasvien ja kukkien lannoitteena on tuttu niksi monelle kotipuutarhurille, mutta idea kahvinporojen hyödyntämisestä teollisessa mittakaavassa tuli Neste K Linnatuulen kauppias Seppo Lauerilta. ”Kiinnitin huomiota biojätteeseen päätyvien kahvinporojen valtavaan määrään. On ollut upeaa nähdä, miten arkisen työn ohessa syntyneestä ideasta on kasvanut laajamittainen kiertotalousyhteistyö. Nyt kahvinporot saadaan hyötykäyttöön”, Lauer kertoo.

Kiertotalousinnovaatiot vaativat saumatonta yhteistyötä

Pirkka Kaffe -tuotteet ovat K-ryhmän ja Bernerin ennakkoluulottoman, sivuvirtoja hyödyntävän kiertotalousyhteistyön tulos. Kahvinporot kerätään Neste K -liikenneasemilta normaalin paluulogistiikan mukana K-ryhmän keskusvarastolle Vantaalle, joten niiden keräämisestä ei aiheudu ylimääräisiä kuljetuksia. Sieltä kahvinporot jatkavat matkaansa olemassa olevien kuljetusreittien avulla Bernerin GreenCare -brändin yhteistyökumppanin tuotantolaitokselle Saarijärvelle, jossa kahvijäteainekseen lisätään kotimaisen kuituhampun lisäksi Raision Härkis-härkäpaputuotteiden valmistuksen sivutuotteena syntyvää ravinteikasta härkäpavunkuorta. Nämä tekevät tiiviistä aineksesta ilmavampaa ja helpottavat näin kahvinporojen kompostoitumista. Kahvinporoseos kompostoidaan ja hyödynnetään Pirkka Kaffe -tuotteiden valmistuksessa. Kahvinporojen ansiosta tuotannossa voidaan vähentää kasvuturpeen käyttöä jopa 30 %.

Yhteen viiden litran Pirkka Kaffe kasvumultapussiin hyödynnetään 70 kahvikupillisen kahvinporot. Neste K -asemilla juodaan miljoonia kuppeja kahvia vuosittain, joten raaka-ainetta teolliseen tuotantoon riittää.

Pirkka Kaffe kasvumulta ja Pirkka Kaffe kasvuravinne ovat nyt saatavilla Neste K -liikenneasemilta ja K-ruokakaupoista. Tuotteilla on Avainlippu-merkki, joka kertoo, että ne ovat valmistettu Suomessa.

Pirkka Kaffe kasvumulta

Pirkka Kaffe kasvumultaa voidaan käyttää sellaisenaan kaikkeen kotikasvatukseen. Sopii esimerkiksi luonnonmukaiseen kasvien kasvattamiseen, taimien esikasvattamiseen, keittiöpuutarhan yrteille, parvekekasveille ja huonekasveille.

›› Katso Pirkka Kaffe kasvumulta verkkokaupassa

Online Medium-Pirkkahintaan sahkosuora 680leveys kasvumulta

Pirkka Kaffe kasvuravinne

Pirkka Kaffe kasvuravinne on kotimainen ja monipuolinen lannoiteravinne kotikasvatukseen. Voidaan käyttää monipuolisesti kaikille kotikasveille.

Online 400x-Pirkka suomalainen kaffe kasvuravinne 500ml