Pirkka-lehden reseptit 6-7/2017

Pirkka-lehden reseptit 6-7/2017

Julkaistu 1.6.2018

Uuden Pirkka-lehden resepteillä grillataan, leivotaan ja pakataan eväskori. kesäretkelleRetkieväistä löydät ideat purkkeihin ja pakkeihin pakettuihin annoksiin, jotka ovat paitsi käytännöllisiä ottaa mukaan myös hauskoja valmistaa.

Yhä useampi suomalainen grillaa läpi vuoden, mutta viimeistään kesäkuussa on kaikkien grillaajien kausi korkattu. Grillauksella saa niin lihaan, kasviksiin kuin hedelmiinkin uutta makua. Esimerkiksi trendikäs grillattu hedelmäsalaatti kootaan ananaksen kaveriksi kevyesti grillatusta vesimelonista, cantaloupesta ja nektariinista. Myös salaattiaineksista osan voi käyttää grillin kautta, kuten bulgursalaatissa.

Kesäsesongin uusista raaka-aineista ensimmäisenä pöytään ennättää raparperi. Kun siitä on kiisselit ja chutneyt keitelty, alkaa jo mansikat kypsyä. Kaksikon voi yhdistää esimerkiksi Mummo Ankan näyttävään mansikka-raparperipiirakkaan. Mansikat ovat mainioita croissantien täytteenä yhdessä mascarpone-appelsiinitäytteen kanssa. Niillä voi maustaa myös retkieväät. Pakkaa retkikoriin vaikkapa vuohenjuusto-kanawrapit, kesäpanzanella tai limejuustokakku purkissa.

Uudet perunat ovat kesän herkuista odotetuimpia. Olipa suosikkisi sitten Timo, siikli tai Jussi, keitä niitä kerralla kahdeksi päiväksi ja valmista niistä seuraavana päivänä sitruunaperunoita vaikka makkaran kaveriksi.

Onneksi kesällä on aikaa nauttia kaikista parhaista mauista. Valoisat illat ja loma houkuttelevat kokkaamaan pitkällä kaavalla ja leipomaan herkkuja isommallekin porukalle. Tällöin kannattaa uuniin työntää mustikkarahkapiirakka tai Ahvenanmaan pannukakku.

Lue digilehti >