Pirkka
Pirkka-sarjan tummapaahtoinen Reilun kaupan kahvi

Pirkka-sarjan tummapaahtoinen Reilun kaupan kahvi

Suomalaiset juovat maailmassa eniten kahvia, nykyään meille maistuu myös entistä tummempi kahvi. Edullisemmalle tummapaahtoiselle kahville, jonka alkuperä on tiedossa, on kaupan hyllyllä vielä tilaa.

Yhä useampi meistä on kiinnostunut saamaan enemmän tietoa ostamiemme tuotteiden taustoista. Reilu kauppa on yksi keino varmistua siitä, että kehitysmaissa tuotettu tuote on viljelty ihmisten ja ympäristön kannalta kestävällä tavalla. 

Pirkka on reilu

kahvit

Kaikki Pirkka-sarjaan tulevat uudet kuumat juomat eli kahvit, teet ja kaakaot sertifioidaan joko Reilun kaupan tai UTZ-sertifikaatilla aina, kun se on mahdollista ja järkevää. 

Reilun kaupan etuja viljelijälle ovat oikeudenmukainen kaupankäynti, ja mahdollisuus kehittää tuotantoa ja yhteisöä kestävästi. Reilussa kaupassa molemmat osapuolet hyötyvät, viljelijä saa reilun kaupan lisää, ja ostaja saa huippulaatuisen tuotteen, joka on tuotettu lisäksi eettisesti kestävin menetelmin.

Reiluja ja vastuullisia tuotteita

Reilun kaupan ja Keskon yhteistyö käynnistyi jo vuonna 1999. Vuonna 2016 K-ruokakauppojen valikoimissa oli yli 180 Reilun kaupan tuotetta, joista reiluja Pirkka-tuotteita 32. Vuonna 2014 K-ruokakauppojen myymistä tuotteista kertyi sosiaalisiin kehityshankkeisiin tarkoitettua Reilun kaupan lisää yli 360 000 euroa. 

  • Kesko on edelläkävijä vastuullisten tuotteiden ostajana. Tavoitteenamme on, että K-ruokakaupoissa on markkinoiden laajin vastuullisuusmerkittyjen tuotteiden valikoima, Ari Akseli kertoo. 

Katso kahvijäljittimestä, mistä kahvisi tulee >>