Pirkka
Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Pirkka-tuotteet ovat kaikin puolin vastuullinen valinta

Pirkka-tuotteet ovat kaikin puolin vastuullinen valinta

Valitessasi kaupassa Pirkka-tuotteen, voit olla varma, että vastuullisuusnäkökulmat on huomioitu. Tässä esimerkkejä!

1. K-ruokakauppojen asiakkaille tarjotaan laaja vastuullisten Pirkka-tuotteiden valikoima. Vastuullisia tuotteita ovat esimerkiksi luomutuotteet, ympäristömerkityt, Reilun kaupan ja UTZ -sertifioidut tuotteet. Vastuullisuusmerkittyjä Pirkka-tuotteita on lähes 500.

2. Pirkka-sarjan laatua valvoo Keskon tuotetutkimus, joka tutkii jokaisen sarjaan tulevan tuotteen. Laadunvalvontaa täydentää tyytyväisyystakuu: asiakas voi palauttaa ostamansa Pirkka-tuotteen kassakuittia vastaan, jos ei ole siihen tyytyväinen.

3. Kaikki Pirkka-tuotteiden valmistajat sitoutuvat Keskon ostotoiminnan periaatteisiin

4. Pirkka-sarjan tuotteiden terveellisyyteen kiinnitetään erityistä huomiota. Viime vuosien aikana on järjestelmällisesti vähennetty sokeria, tyydyttynyttä rasvaa ja suolaa sellaisista Pirkka-tuotteista, jotka sisältävät niitä runsaasti. Tuotteiden joukossa on muun muassa liha- ja makkaratuotteita sekä monia valmisruokia. Työ on pitkäjänteistä ja vaativaa, koska tuotteita on kehitettävä heikentämättä niiden aistinvaraisia ominaisuuksia. Vähentyneiden sokerin, rasvan ja suolan tilalle ei tuoda uusia korvaavia ainesosia.

5. Pirkka on mukana yhteistyössä, jossa Uudenmaan K-ruokakauppojen syömäkelvottamasta hävikistä valmistetaan biokaasulla. Tätä biokaasua taas käytetään uusien Pirkka-tuotteiden valmistukseen.

6. Pakkaussuunnittelussa huomioidaan ympäristönäkökohdat. Pakkauksissa käytetään kierrätykseen sopivia materiaaleja, esimerkiksi Pirkka kiinankaali, purjo ja nippusipuli sekä osa lautasliinoista on pakattu kokonaan biohajoavaan materiaaliin. Lisäksi tuotteiden ylipakkaamista vältetään. Pirkka-muovikassit on valmistettu 90 prosenttisesti kierrätysmuovista.

7. Tiesitkö, että kun Pirkka-tuotteita maistatetaan lähikaupassasi, jopa myyntiesittelypöydissä vastuullisuus on huomioitu. Pöydät on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätettävästä materiaalista, jonka valmistukseen on käytetty kierrätyspaperia. Näille Happyeco-myyntipöydille on myönnetty myös suomalaisesta valmistuksesta kertova Avainlippu-tunnus.

image

Edulliset ruokavinkit