Pirkka paperikassi on vastuunkantaja

Pirkka paperikassi on vastuunkantaja

Pirkka paperikassin ostamalla voit tukea syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja harrastamista. K-ruokakaupat ovat mukana tukemassa Eväitä Elämälle -ohjelmaa myös kaupoissa tapahtuvien pullonpalautusarpajaisten kautta.

Uutta Eväitä Elämälle – Pirkka-paperikassia myydään valituissa K-ruokakaupoissa ympäri Suomen. Kassi maksaa 33 senttiä ja hinnasta lahjoitetaan 5 senttiä Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan. Eväitä Elämälle auttaa syrjäytymisvaarassa olevia kotimaamme lapsia ja nuoria tarjoten heille mahdollisuuksia harrastaa ja opiskella.

”Toivomme, että mahdollisimman moni suomalainen ryhtyy vastuunkantajaksi, vaikkapa hankkimalla ruokaostoksillaan tämän hyvää tuottavan paperikassin”, sanoo Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta.

Tukee vastuullisuustavoitteita monella tavalla

”Pirkka paperikassi tukee K-ryhmän tavoitteita monella tapaa. K-ryhmä kiinnittää vastuullisuustyössä erityisesti huomiota lasten ja nuorten auttamiseen. Samalla haluamme olla mukana myös muovinjätteen vähentämisessä yhteiskunnassa. Haluamme tehdä paperikasseista yhä houkuttelevampia ostoskassivaihtoehtoja asiakkaillemme”, sanoo Keskon päivittäistavarakaupan vastuullisuuspäällikkö Timo Jäske.

”Uusi paperikassi edistää myös K-ryhmän sitoutumista muovin vähentämiseksi. K-ryhmä on julkistanut muovilinjauksen, jonka tavoitteena on vähentää muoviroskan päätymistä vesistöihin ja muualle luontoon. K-ryhmä on myös sitoutunut Green Deal -sopimukseen ja sen muovikassien kulutuksen vähentämiseen tähtääviin toimenpiteisiin”, Jäske kertoo.

Eväitä Elämälle -ohjelma

Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle -ohjelma tukee syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja harrastamista. Jopa 168 000 lasta ja nuorta on köyhyyden tai syrjäytymisen vaarassa Suomessa. Ohjelman tuki kohdennetaan lapsille, joiden mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiään tai osallistua harrastuksiinsa on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi. Vuonna 2016 ohjelmalla tuettiin yhteensä 1365 lapsen koulunkäyntiä tai harrastamista.

K-ruokakaupat ovat mukana tukemassa Eväitä Elämälle -ohjelmaa myös kaupoissa tapahtuvien pullonpalautusarpajaisten kautta.