Kaikki pizzasta

Kaikki pizzasta

Päivitetty 15.8.2022

Me rakastamme pizzaa ja siksi kokosimme yhteen kaiken, mitä sinun tulee tietää pizzasta!

Oi pizza, tuo Italian lahja maailmalle. Kun rapea pohja kohtaa pehmeät reunukset, koko kauneutta koristaa laadukkaat täytteet ja tuoksu saa veden kielelle, niin kyse on varmasti pizzasta. Kokoa perhe ja ystävät koolle, paistakaa pizzaa yhdessä ja nauttikaa elämästä!

Tästä artikkelista löydät kaiken tarvittavan pizzaan liittyen. Olipa kyse sitten napolilaisesta pizzasta, erikoispizzoista, pizzapohjasta tai täytteistä, niin me autamme. Kääri siis hihat ylös ja valmistaudu inspiroitumaan pizzasta.

K‑Citymarket Iso Omena
Tänään7–23
Huomenna ti 23.4.7–23
ke 24.4.7–23
to 25.4.7–23
pe 26.4.7–23
la 27.4.7–23
su 28.4.10–23
Tulevat poikkeusaukiolot
ti 30.4. Vappuaatto7–20
ke 1.5. Vappu10–23
to 9.5. Helatorstai7–23
su 19.5. Helluntaipäivä10–23

Täydellisen pizzapohjan anatomia

Kaikki lähtee pohjasta. Pizza koostuu kahdesta osasta: pohjasta ja täytteistä. Tämän vuoksi hyvällä pohjalla pääseekin jo todella pitkälle. On kuitenkin hyvä tietää, että pohjia on erilaisia ja mieltymykset vaihtelevat myös Italiassa alueittain. Toiset suosivat kuohkeampaa napolilaista pizzapohjaa, kun taas toiset suosivat ohuempaa ja rapeampaa roomalaista "pizza romana" -pohjaa. Näiden italialaisten pizzapohjien lisäksi erilaisia variaatoita löytyy ympäri maailman, eikä yksi ole parempi kuin toinen. Voisi siis sanoa, että rakkaalla lapsella on monta muotoa ja makua.

Lue artikkeli ›

Miten paistaa parempaa pizzaa kotona?

Pizzauunit ovat nouseva trendi, mutta ilman pizzauuniakin voit paistaa todella hyvää, melkein ravintolatason pizzaa myös kotona. Roomalainen palapizza al taglio onnistuu oikein hyvin myös tavallisessa kotiuunissa. Kotiuunissa pizza usein kannattaa esipaistaa ja sitten täyttää helposti kypsyvillä raaka-aineilla. Kotiuunissa paistaessa myös pizzakivi on hyvä investointi. Pizzakivi kuumentaa pizzaa myös alapuolelta ja siten rapeuttaa pohjan. Ennen paistamista pizzakiveä kannattaa lämmittää uunin yläosassa mahdollisimman lähellä grillivastuksia.

Lue artikkeli ›

Parhaat täytteet pizzaan – näin valitset juuston ja täytteet

Kun pohja on täydellinen, on aika siirtyä täytteisiin. Täytteitä valittaessa suosittelemme pitämään homman simppelinä. Nyrkkisääntönä on, että 2-3 täytettä per pizza ja mahdollisimman laadukkaat raaka-aineet. Usein kuulee väiteltävän kuuluuko jokin tietty raaka-aine pizzaan, mutta oikeita vastauksia on yhtä monta kuin syöjiäkin. Täytteiden osalta saa käyttää luovuutta ja parhaimmillaan pizzan täyttäminen on jopa taidetta. Yhdistele siis lempimakujasi ja kokeile ennakkoluulottomasti erilaisia kombinaatioita. Lue myös artikkelista mitä pizzatäytteitä me käyttäisimme.

Lue artikkeli ›

Katso tästä miten italialainen pizzapohja tehdään!