Wølmark retkeilyvaatteita nyt K-Citymarketeista

Wølmark retkeilyvaatteita nyt K-Citymarketeista

Päivitetty 6.9.2022

Nyt Wølmarkin vastuulliset retkeilyvaate pop-upit löydät seuraavista K-Citymarketeista

 • K-Citymarket Helsinki Easton
 • K-Citymarket Vantaa Jumbo
 • K-Citymarket Turku Kupittaa
 • K-Citymarket Tampere Turtola

Wølmark on retkeilyvaatteiden yritys vaeltajille, joka on sitoutunut innostamaan ihmisiä nauttimaan luonnosta ja haastamaan itsensä uusille huipuille. Puemme vaeltajat laadukkaalla ja monikäyttöisellä alpakan villalla, joka kestää kulutusta ja aikaa.

Luomme tuotteita, jotka ovat suunniteltu seikkailuihin luonnossa, luonnon mukaisella materiaalilla. Alpakan villa on ominaisuuksiltaan ylivertainen retkeilijöille ja haluamme kailottaa tätä joka kodalla ja kalliolla.

Tavoitteenamme on tuoda alpakan villa osaksi retkeilijän pysyvää valikoimaa ja tehdä selväksi, että merinovilla on lampaille!

wolmark-kuvitus

Yrityksen tarina

Harva yritys saa alkunsa siitä, että suomalainen seikkailija Perun Andeilla pilkkoo puita, leikkaa sormensa poikki ja painuu Suomeen solmimaan sormea kiinni käteen. Wølmark Finlandin seikkailu alkoi kuitenkin juuri tuosta tapahtumasta ja on jatkunut Tampereella vuodesta 2019.

 • Alpakan villan ominaisuudet pähkinän kuoressa
 • Kehon lämpötilaa säätelevä materiaali
 • Kosteuden hallinta
 • Antibakteerinen materiaali
 • Allergiavapaa materiaali
 • Ympäristöystävällinen
 • Eläinystävällinen
 • Kuumuutta kestävä
 • Alpakan villa myös on kevyt ja pehmeä materiaali
 • Alpakan Villalla On Kosteudenhallinta-ominaisuuksia

Alpakan villa imee itseensä vähiten kosteutta muihin villoihin verrattuna, ja kuiturakenteensa ansiosta se pystyy myös tehokkaasti haihduttamaan kosteutta iholta. Juuri tämän kuiturakenteensa ansiosta se toimii myös tehokkaana lämmöneristäjänä, vaikka se kastuisi.

wolmark-kuvitus3

Alpakan Villa On Eläinystävällistä

Alpakat ovat lempeitä, älykkäitä ja uteliaita. Kesyttämisestä huolimatta ne elävät puolivilleinä laiduntaen Andien vuoristossa, kuten Suomen porot. Alpakat keritään kerran vuodessa keväällä, jotta niillä on hyvin aikaa kasvattaa villa takaisin talveksi. Alpakka ei luonnostaan karista villaansa ja villan kerintä onkin tärkeää eläinten terveydelle ja mukavuudelle.

Alpakka on hyvin kunnioitettu eläin perulaisessa kulttuurissa ja toisin kuin monien muiden eläinten kerinnässä, alpakan villan kerintään ei ole muodostunut julmia käytäntöjä.

wolmark-kuvitus2

Alpakan Villa On Antibakteerista

Alpakan villa on luonnostaan antibakteerinen, eli villa joko tappaa bakteerit kokonaan tai hidastaa merkittävästi niiden kasvua. Tämä johtuu siitä, että alpakan villa on teknisesti ottaen karva, jonka sisällä on keratiiniydin. Keratiinin ansiosta sillä on antimikrobiset ominaisuudet, joiden avulla villatuotteet ovat helppo huoltaa. Villatuote on parasta ainoastaan tuulettaa pesemisen sijasta.

wolmark-kuvitus4

Alpakan Villa On Allergiavapaata

Alpakan villa on luonnostaan myös lanoliinivapaata. Lanoliini on lampaanvillarasvaa, joka voi aiheuttaa allergisia reaktioita. Käyttämämme lanka omaa GOTS, Fair Trade ja OEKO-Tex 100 -sertifikaatit, jotka takaavat, että langan valmistuksessa ei ole käytetty ihmisille tai luonnolle haitallisia kemikaaleja.

wolmark-kuvitus5

Alpakan Villa On Kevyttä

Kuten aiemmin on jo mainittu, villa sisältää mikroskooppisia ilmataskuja, jotka mahdollistavat sille ominaisen kevyen rakenteen. Etenkin Baby Alpakka -laatu on kevyttä ja pehmeää. Nimestään huolimatta lanka ei varsinaisesti tule nuorista alpakoista, vaan se on määritelmä tietyn paksuiselle kuidulle. Nimellä ei siis ole mitään viitteitä nuoriin alpakoihin, vaan vielä vanha alpakka voi myös tuottaa baby laatua. Vaikka kerittäisiin useaan kertaan.

Alpakan Villa On Pehmeää

Luonnostaan erittäin pehmeällä alpakan villalla on kaksi pehmeyteen vaikuttavaa asiaa: kerityn karvan paksuus, joita mitataan mikroneilla, sekä karvan suomujen paksuus. Alpakka voi siis olla ihotuntumalta karkeampaakin kuin esimerkiksi merinovilla, jos tuotteessa käytetyn villan mikronikoko on alhaisempi. Alpakka on usein kuitenkin pehmeämmän tuntuinen, vaikka villa olisi karheampaa, sillä sen suomut ovat hienommat kuin muilla eläinperäisillä villoilla.

Alpakan Villa Kestää Kuumuutta

Villa hylkii erittäin tehokkaasti liekkejä. Se syttyy hitaasti, sillä on itsestään sammuvat ominaisuudet ja se vapauttaa vain vähän lämpöä. Toisin kuin synteettiset kuidut, se ei sula, mutta hiiltyy. Huomioithan, että alpakan villa tai meidän villatuotteet eivät ole 100 % tulenkestäviä!

wolmark-kuvitus6