K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Käytä koko kukkakaali: 3 vinkkiä kukkakaalin lehtien käyttöön

Käytä koko kukkakaali: 3 vinkkiä kukkakaalin lehtien käyttöön

Älä turhaan heitä hyväkuntoisia lehtiä ja vartta pois, vaan vähennä hävikkiä käyttämällä kukkakaali kokonaisena. Kukkakaalia suojaavat lehdet ovat aivan yhtä syötäviä kuin itse kukkakaali. Lehdet maistuvat hennosti kukkakaalilta, ja niitä voi käyttää salaateissa, piirakoissa, padoissa, curryissa, keitoissa tai kasvisliemessä. Voit tehdä lehdistä myös sipsejä paahtamalla ne uunissa rapeiksi.

1. Kukkakaalinlehtisipsit

Teet helposti rapeita sipsejä kukkakaalin lehdistä paahtamalla niitä uunissa öljyn ja suolan kanssa.

Ohje:

  • 10 kukkakaalinlehteä
  • 1 tl rypsiöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  1. Poista kukkakaalinlehtien kovimmat lehtiruodit. Asettele lehdet leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta rypsiöljyllä ja suolalla.

  2. Paahda lehtiä 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lehdet ovat rapeita.

2. Kukkakaalin lehdet salaatissa

Käytä tuoreen kukkakaalin lehtiä kokonaisina tai suikaleina tavallisen salaatin tavoin. Kokeile suikaleita myös kaalisalaatissa perinteisen kaalin sijasta. Jos mielesi tekee lämmintä salaattia, paista kukkakaalinlehdet kevyesti öljyssä pannulla ja kokoa salaatti kun ne ovat vielä lämpiminä.

3. Kukkakaali pataan

Kukkakaalin lehdet uppoavat mainiosti myös patoihin ja curryihin. Intialainen klassikko, peruna-kukkakaalicurry eli Aloo Gobi, imaisee kokonaisen kukkakaalin: kukinnot, lehdet ja varren. Lisää lehdet curryyn samaan aikaan kukkakaalin muiden osien kanssa. Täydellistä hävikkiruokaa!

Aloo gobi eli intialainen peruna-kukkakaalicurry 2021 kuvitus Kuvassa: Aloo Gobi eli intialainen peruna-kukkakaalicurry