1. Itse tehty raparperimehu
Kotitekoisesta rapaperimehusta tulee lapsuuden kesät mieleen. Kaiva siis esiin retroin kattilasi ja kääri hihat! Ihana mehu syntyy esimerkiksi tällä kardemumman maustamalla reseptillä. Nauti mehu sellaisenaan tai lorauta sitä kesäiseen booliin. Kokeile myös makean raikasta raparperi-mansikkamehua.
2. Uunissa paahdetut raparperit
Uunissa paahdetuista raparpereista saat helpon ja makoisan jälkiruoan. Valitse ohuempia raparperin varsia, jottei lopputuloksesta tule liian kirpeä. Ripottele raparperipalojen päälle sokeria ja paista niitä 200-asteisessa uunissa vartin verran, ensimmäiset kymmenen minuuttia foliolla peitettynä. Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
3. Raparperi–kaurahyve
Raparperi ja kaura ovat koukuttava kombinaatio. Kuori ja pilko raparperit ja aseta ne uunivuokaan tai vaikka pieniin kahvikuppeihin. Valmista voista, kaurahiutaleista ja fariinisokerista murumainen seos ja ripottele se raparperipalojen päälle. Paista raparperipaistosta uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia ja nauti! Mansikka on raparperin paras kaveri, kokeile myös mansikka-raparperimurupaistosta.
4. Raparperikiisseli
Raparperikiisseli on perinteinen kesäherkku, joka maistuu mökillä laiturinnokassa nautiskellen. Tee helpoista helpoin kiisseli klassisesta makuparista, raparperista ja mansikasta.
5. Raparperipiirakka
Raparperipiirakka on kevään ja kesän juhlien varma hitti. Kokeile esimerkiksi makeaa mansikka-raparperipiirakkaa tai herkullista raparperi–rahkapiirakkaa, joka yhdistää kirpeän herkun pehmeään rahkaan. Piirakka onnistuu myös poropeukalolta, sillä pohjana voit käyttää valmista murotaikinaa.
6. Raparperihillo
Maukas raparperihillo syntyy kiehauttamalla raparperinpalat vedessä kanelin kanssa. Kun raparperit alkavat pehmetä, voit lisätä hillosokerin ja keitellä seosta vielä hetken. Sujauta hilloa esimerkiksi kesäisen mansikka-raparperikakun väliin. Kokeile myös raparpericurdia ja raparperihilloketta.
7. Raparperin pakastaminen
Jos kaikki raparperit eivät tule käyttöön heti, voit säilöä ne pakastamalla. Leikkaa varret muutaman sentin paksuisiksi viipaleiksi, sokeroi ja pakkaa pusseihin. Näin raparpereista on iloa myös syksyllä ja talvella!