K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Ananas

Ananas

Ananas on makea, vitamiinipitoinen ja terveellinen herkku. Kannattaa suosia tuoretta ananasta purkkiananaksen sijaan – se sopii upeasti monenlaisiin ruokiin ja leivontaan, ja on erityisesti painonpudottajien suosiossa.

Ananas maustaa eksoottiset ruoat

Jos kaipaat nopeaa ja helppotekoista piristystä vaikkapa grilliruoalle, tee ihana ananassalsa! Nopeatekoisessa salsassa maistuvat Meksikon maut. Eksoottinen ananascurry riisin kera taas vie kielen mennessään.

Kesällä kannattaa ehdottomasti kokeilla grillattua ananasta! Se sopii broilerin tai lihan lisäkkeeksi tai jälkiruoaksi jäätelön kanssa. Jos sinulla ei ole grilliä, myös pannulla paistettu ananas on herkullista.

Ananas leivonnassa ja jälkiruoissa

Kauniin värinen ananaskeikauskakku toimii ihanasti pehmeän vaniljajäätelön kera. Gluteeniton, mausteinen ananaskakku maistuu jouluna. Kookoksella terästetty ananasrahka on helppo ja herkullinen jälkiruoka ja rahkaiset, kardemummalla maustetut ananaspiirakat kahvipöydän kielenviejiä. Raikkaan ananaksinen hedelmäsalaatti sen sijaan piristää harmaanakin päivänä!

Kuuluuko ananas pizzaan?

Siinäpä varsinainen ikuisuuskysymys, josta monella on vahvoja mielipiteitä! Sinihomejuustolla maustettu kinkkuananaspizza on superhelppo valmistaa itse. Kinkkua ja sinihomejuustoa sisältävät, täytetyt ananakset ovat myös kokeilemisen arvoinen herkku!