Raaka-aineet
Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Parhaat reseptit aprikoosista

Parhaat reseptit aprikoosista

Aprikoosi sopii käytettäväksi ruoanlaittoon niin tuoreena kuin kuivattuna. Sen makeanhapan maku muistuttaa hieman persikkaa.

Miten aprikoosia käytetään?

Aprikoosia voi syödä niin tuoreena, säilöttyinä kuin kuivattunakin. Ne näyttävät hieman pieniltä persikoilta, mutta ovat hieman happamampia kuin persikat. Jos persikat tuntuvat liian sotkuisilta syötäväksi, kokeile aprikooseja! Ne ovat usein persikoita "kuivempia", eikä hedelmämehua valu ympäriinsä.

Kuivatut aprikoosit sopivat erityisen hyvin lihan maustajaksi. Se tuo hedelmäisyyttä marokkolaiseen lammastagineen, mehevöittää täytetyt broilerinfileet ja antaa pekonin kanssa makua täytetylle porsaan ulkofileelle. Kokeileva kokki kuorruttaa aprikooseilla jopa joulukinkun!

Suolaisia reseptejä aprikoosista:

Aprikoosikakku kuvitus Kuvassa: Aprikoosikakku

Makeita reseptejä aprikoosista: