Hedelmien syöminen kantaa hedelmää

Hedelmien syöminen kantaa hedelmää

Julkaistu 5.6.2018

Hedelmät kuuluvat osaksi terveellistä ja monipuolista ruokavaliota. Ne auttavat jaksamaan ja sopivat herkuteltavaksi niin sellaisinaan kuin monenlaisissa ruoissa ja leivonnaisissa - tuoreina tai kuivattuina. Anna mielikuvituksesi lentää ja pidä hauskaa hedelmillä kokkaillessasi! Tutustu herkullisiin hedelmäresepteihimme.

Tutut hedelmät

Banaani on kaikille tuttu hedelmä, jota käytetään perinteisesti leivoksissa, jälkiruoissa ja välipaloissa. Se istuu kuitenkin hienosti myös vaikkapa pitsan päälle, salaattiin, kasviskeittoon tai lihan joukkoon. Tutustu maittaviin banaaniresepteihin!

Omena on kauniin vihreä, punaposkinen terveyspommi, joka sopii monipuoliseen leivontaan ja ruoanlaittoon. Tsekkaa laaja omenareseptien valikoimamme! Omenalajikkeita on joka lähtöön - valitse oikea lajike käyttötarkoituksen mukaan.

Päärynä on mehukas ja miedon makuinen hedelmä, joka maistuu kaiken ikäisille ja on erinomaista niin sellaisenaan kuin salaateissa, leivonnassa ja jälkiruoissa. Tutustu herkullisiin päärynäresepteihin.

Eksoottiset hedelmät

Avokadon suosio on reilussa kasvussa, ja noussut kotikokkien suosikiksi ihan syystä. Avokadosta saa valmistettua monipuolisesti erilaisia ruokia, joten sitä kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti aina alkupaloista jälkiruokiin! Tutustu herullisiin avokadoresepteihin. 

Mango on ihanan makea hedelmä, joka sopii upeasti erilaisiin salaatteihin, jälkiruokiin, leivontaan, kastikkeisiin sekä lintu- ja liharuokiin. Mango nautitaan kypsänä - kypsä hedelmä tuntuu kevyesti painettaessa pehmeältä. Tsekkaa eksoottiset mangoreseptit.

Meloni on kevyttä herkkua ihan sellaisenaan, mutta tuo raikkaan makeaa makua myös erilaisiin kesäisiin salaatteihin, smoothieihin, juomiin ja jälkiruokiin. Selaa läpi kesäiset melonireseptimme ja ylläty!

Ananas on makean raikas, vitamiinipitoinen herkku, joka sopii monenlaiseen ruoanlaittoon, leivontaan, jälkiruokiin ja juomiin sekä täyttäväksi välipalaksi myös sellaisenaan. Herkullisimmillaan ananas on tuoreena. Tsekkaa pirteät ananasreseptimme.

Luumu on mehukas ja makean aromikas hedelmä, jota voi ympäri vuoden hyödyntää erilaisissa jälkiruoissa ja leivonnaisissa. Mutta tiesitkö, että luumu sopii upeasti myös ruoanlaittoon? Tsekkaa herkulliset luumureseptimme!

Aprikoosi on raikkaan hedelmäinen ja mehukas raaka-aine, joka sopii niin sellaisenaan kuin kuivattunakin monenlaiseen ruoanlaittoon ja herkutteluun: pääruokiin, jälkiruokiin, salaatteisin ja leivontaan. Tutustu aprikoosiresepteihimme.

Persikka on ihanan makea ja mehukas hedelmä, joka sopii oivallisesti jälkiruokiin ja välipaloihin ihan sellaisenaan, mutta persikkaa käytetään myös leivonnassa, salaateissa sekä monenlaisessa ruoanlaitossa. Selaa persikkareseptit läpi.

Taateli on luonnon oma karamelli. Meillä Suomessa taatelit maistuvat pääasiassa sellaisenaan jälkiruokana muiden hedelmien tapaan, sekä leivonnassa - mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla taatelia myös erilaisissa pääruoissa! Tsekkaa taatelireseptimme. 

Passionhedelmä on täynnä upeaa, kirpeää makua. Passion sopii raikastamaan sopii raikastamaan hedelmäsalaatit, kastikkeet, juomat ja jälkiruoat: tutustu passionresepteihin täällä!

Granaattiomenan upean väriset ja kirpeän raikkaat siemenet koristavat ja maustavat monia ruokia. Monet ravintotutkijat ovat valmiita lisäämään granaattiomenan niin kutsuttujen superruokien listalle. Katso granaattiomenareseptit ja opi, mihin kaikkeen hedelmää voikaan käyttää.

Karambola eli tähtihedelmä on vihertävä, kypsänä kauniin keltainen hedelmä jonka voi syödä sellaisenaan tai lisätä kakkujen koristeeksi tai torttujen täytteeksi. Karambolan viipaleet antavat juomiin ja booleihin makoa ja näkyä. Tsekkaa karambolareseptit.

Papaijaa käytetään melonien tapaan. Hedelmä maistuu jälkiruokana sekä kylmän lihan lisäkkeenä. Jos papaija on sinulle vielä vieras, tutustu maukkaisiin papaijaresepteihimme!

Persimon on kirkkaan oranssi kakihedelmä. Hapoton, makea ja ihanan mehukas persimon muistuttaa hieman luumua. Persimon maistuu niin sellaisenaan kuin erilaisissa salaateissa, leivonnaisissa, salsoissa, jälkkäreissä ja pääruoissa. Tutustu eksoottisiin persimonresepteihin!

Sitrushedelmät

**Sitruuna **on happaman raikas sitrushedelmä, joka oikein pursuaa C-vitamiinia. Sitruuna on monipuolinen hedelmä, joka tuo kaivattua happamuutta erilaisiin ruokiin, kastikkeisiin, juomiin, jälkiruokiin ja leivoksiin. Tutustu  sitruunaresepteihimme täällä.

**Lime  **on pirtsakan vihreä, kirpeän hapokas sitrushedelmä, joka soveltuu kaikenlaiseen ruoanlaittoon sitruunan tapaan. Limen kuori sopii erinomaisen hyvin mausteeksi erilaisiin herkkuihin. Löydä suosikkisi limereseptiemme joukosta.

Appelsiini on suosituimpia sitrushedelmiä, joka tunnetaan ympäri maailman C-vitamiinipitoisuudestaan. Raikas appelsiini sopii upeasti monenlaisiin ruokiin, salaatteihin, jälkkäreihin sekä leivontaan. Katso appelsiinireseptit.

Tutustu herkullisiin hedelmäresepteihimme alla!