Raaka-aineet
Herkkusieni on ikisuosikki

Herkkusieni on ikisuosikki

Herkkusienet ovat Suomen käytetyimpiä sieniä. Ne sopivat monipuoliseen ruoanlaittoon ja valmistuvat nopeasti ja helposti. Herkkusieni sopii erinomaisesti kevyeen mutta ravinteikkaaseen ruokavalioon.

Kotimaisia herkkusieniä on saatavilla kesästä elo-syyskuulle. Tuoreen herkkusienen tunnistat kiinteydestä. Sienen leikkuupinta saattaa tuoreena olla jopa vaaleanpunainen. Vanhetessaan herkkusienten heltat aukeavat ja tummuvat. Säilytä herkkusieniä viileässä, noin +1 - +4 asteessa. 

Herkkusienet sisältävät hyvin vähän energiaa, eli ne ovat kevyttä kesäruokaa. Ravintoarvoiltaan herkkusienet ovat kuitenkin lähes lihan ja kalan veroisia. Tiesitkö, että herkkusieniä ei käsitellä säilöntäaineilla? 

Täyteläinen herkkusienikeitto on varma valinta

Savujuustoinen herkkusienikeitto saa pehmeän ja lempeän makunsa savusulatejuustosta. Herkkusienisosekeitto maistuu ihanan rapeiden pekoni-leipäkuutioiden kera kaikille herkkusuille. Herkullinen sieni-pekonikeitto valmistuu helposti ja nautitaan ruisleivän tai itse tehtyjen bruschettojen kera. 

Maukkaat herkkusienipastat 

Helppo ja nopea arkiruoka, sienipasta, syntyy pennepastasta, herkkusienistä ja ruokakermasta. Tarjoa herkkusienipasta lehtipersiljan ja parmesaanin kanssa. Sienipesto maistuu ihanalta tuorepastan tai rapean maalaisleivän päällä.

Herkkusienet grillissä tekevät kesän

Kesällä herkkusienet maistuvat parhaalta grillattuina. Tuorejuustolla täytetyt, kinkkuun käärityt grillatut herkkusienet maistuvat loistavasti broilerin kera. Sinihomejuusto-pekoniherkkusienet ovat jo lähes klassikko suomalaisten grilleissä. Grillatut graavilohiherkkusienet tuovat mukavaa vaihtelua perinteisille, pekoniin käärityille sienille. Herkkusienivartaita varten sienet muhivat ensin marinadissa, jonka jälkeen grillissä kypsennys luonnistuu muutamassa minuutissa.

Tutustu monipuolisiin herkkusieniresepteihimme alla!