Järki särki on fiksua kalaa

Järki särki on fiksua kalaa

Päivitetty 1.3.2019

Suomalaiset Järki särki -kalasäilykkeet ovat terveellinen ja vastuullinen valinta. Särkisäilyke on paitsi ympäristöteko, myös todellinen makuelämys!

Järki särki on ympäristöteko

Järki särki -kalasäilykkeet ovat uusia suomalaisia tuotteita, joiden taustalla uivat vastuulliset periaatteet ja toimintatavat. Särkien kalastaminen vesistöistämme vähentää rehevöitymistä ja parantaa sekä kirkastaa veden laatua.

Tuotteissa käytetyt särjet kalastetaan suurimmaksi osaksi Päijänteestä sekä sen lähijärvistä. Särki on Suomen kolmenneksi yleisin kala, ja myös WWF suosittelee sitä ruokakalaksi. Särkisäilykkeet valmistetaan uusiutuvalla energialla Jyväskylän Korpilahdella Komppa-Seppälän luomutilalla. Järki Särki Oy on saanut ansaittua mainetta tultuaan palkituksi Sitran Fiksu Arki -kilpailussa, jossa palkitaan parhaita, suomalaisia kestävän arjen ratkaisuja.

Järki särki -tuotteet ovat terveellisiä, helppokäyttöisiä sekä korkealaatuisia. Maukkaita makuvaihtoehtoja on kaksi: Järki särki savustettu & luomuvalkosipuli sekä Järki särki luomutomaatti & yrtit, joissa molemmissa on käytetty suomalaista luomurapsiöljyä. Järki särki -säilykkeissä paljon kalsiumia sisältävät, pienet ruodot ovat pehmentyneet täysin huomaamattomiksi. Särkisäilykkeiden valitseminen on paitsi ympäristöteko, myös todellinen makuelämys!

Molempia Järki särki -makuja myydään K-ruokakaupoissa. Jos et löydä vielä omasta lähikaupastasi, vinkkaa toive kauppiaalle!

jarki-sarki-tuotteet

Mihin Järki särkeä voi käyttää?

Järki särki on erittäin monipuolinen tuote, jota voi käyttää helposti muun muassa leivän päälle, pizzaan, pastoihin ja kiusauksiin. Tuotteet sopivat erinomaisesti myös suolaisten vohveleiden kylkeen ja tuomaan ruokaisuutta salaatteihin. Järki särki maistuu myös tapaksena tai pienenä suolapalana sellaisenaan, sillä sitä ei tarvitse kypsentää ennen nauttimista. Kesällä uudet perunat sekä Järki särki on ehdoton makuyhdistelmä! Särkisäilykkeet sopivat erinomaisesti niin arkiruokailuun kuin juhlapöytäänkin.

Reseptivinkki: Järki särki -rieskat

Valmistusaika: noin 20 minuuttia.

jarki-sarki-rieskat

2-4 kpl perunarieskoja
1 kpl kunnon mozzarellaa
1 prk JÄRKI SÄRKI LUOMUTOMAATTI & YRTIT
12 kpl kirsikkatomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa
sormisuolaa ja mustapippuria myllystä

  1. Kuumenna uuni täydelle teholle ja leikkaa kirsikkatomaatit siivuiksi.
  2. Laita rieskat uunipellille ja levitä tomaattisiivut rieskojen päälle. Lusikoi JÄRKI SÄRKI LUOMUTOMAATTI & YRTIT rieskojen päälle.
  3. Leikkaa mozzarella siivuiksi ja levittele rieskoille. Paahda uunissa noin 4-5 minuuttia.
  4. Pirskota päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Revi päälle runsaasti basilikaa.

Reseptivinkki: Särkipasta

Erittäin nopea ja maukas särkipasta syntyy vartissa! Pääruokana 4 henkilölle, valmistusaika noin 15 minuuttia.

jarki-sarki-pasta

½ dl oliiviöljyä
1 kpl salottisipuli
4 kpl luumutomaatteja
500 g tuorepastaa
1 prk JÄRKI SÄRKI LUOMUTOMAATTI & YRTIT
60 g parmesaania tai muuta kovaa juustoa
½ ruukkua lehtipersiljaa
mustapippuria myllystä

  1. Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan ja mausta se suolalla. Kuori sipuli ja leikkaa kuutioiksi.
  2. Kuullota salottisipulia oliiviöljyssä noin 5 minuutin ajan. Keitä pasta keitto-ohjeen mukaan, valuta siivilässä ja kippaa takaisin isoon kattilaan.
  3. Lisää JÄRKI SÄRKI LUOMUTOMAATTI & YRTIT sipulin joukkoon ja kippaa nekin isoon kattilaan.
  4. Lisää joukkoon lehtipersiljaa ja parmesaanilastuja. Mausta mustapippurilla.