Pehmeän aromikas juuriselleri tuo makua kotiruokiin edullisesti

Pehmeän aromikas juuriselleri tuo makua kotiruokiin edullisesti

Päivitetty 20.9.2023

Juurisellerin eli mukulasellerin maku on raakana voimakas, mutta se muuttuu pehmeän aromikkaaksi kypsennettäessä. Muhkuraisen kuoren alta paljastuu kauniin vaalea juures, joka sopii erinomaisesti paahdettavaksi ja keittoihin. Nappaa vinkit juurisellerin käyttöön ja koe uusia makuelämyksiä!

Juuriselleriä sanotaan myös mukulaselleriksi. Sitä kasvatetaan herkullisen juurimukulan vuoksi, joka kuoritaan ja yleensä keitetään.

Mistä juuriselleri tulee?

Mukulaselleri on suosittu alkutalven juures. Sitä on helppo viljellä vaikka omalla takapihallaan ja sen viljelyllä onkin pitkä historia. Juuriselleriä viljellään Suomessa, joten juuriselleriä hyödyntämällä saat tuettua lähituottajiasi!

Miten pitkään juuriselleri säilyy?

Juuriselleri säilyy useita viikkoja jääkaapin vihanneslaatikossa tai muovipussissa jääkaapissa. Huonoksi menneen sellerin tunnistat limaisen tahmeasta ja pehmenneestä pinnasta.

Miten juuriselleri kuoritaan?

Aseta juuriselleri puhtaalle työtasolle. Leikkaa terävällä veitsellä sellerin pohja ja yläosa pois, jotta se pysyy leikkuulaudalla tasaisesti. Leikkaa sivut pois kuoren läheltä varoen poistamasta kuitenkaan liikaa. Viipaloi halutessasi. Mikäli et käytä selleriä saman tien, laita palat kylmään veteen ja lisää joukkoon sitruunaviipaleita tai sitruunamehua, jotta juuriselleripalat eivät tummu.

Juuriselleriä ei kuitenkaan tarvitse kuoria, sillä myös sen kuori on syötävä, kunhan se on vain pesty huolellisesti.

Mitä tehdä juuriselleristä?

Juuriselleristä saat keiteltyä ihanan lämmittävän kasvissosekeiton! Edullisista resepteistä tykkäävän kannattaakin maustaa halvat ja hyvät arkikeitot juurisellerillä. Kokeile samettista juurisellerikeittoa, jossa juures loistaa pääosassa. Kalakeittoon saa lisää makua palasta selleriä, lohiseljanka viimeistellään vielä nokareella ranskankermaa tai smetanaa.

Juurisellerikeitto 680x300 Kuvassa: Juurisellerikeitto

Osta juurisellerit kätevästi verkkokaupasta

Mukula/juuriselleri Suomi - kuva

Mukula/juuriselleri Suomi

Katso lisää ›

Selleri kotimainen pakattu - kuva

Selleri kotimainen pakattu

Katso lisää ›